Taggar: vinter , hundhälsa

Håll hunden varm och synlig i vinter – 3 tips!

Frusna tassar, kalla promenader och mörkare tider. Hur tar du bäst hand om din hund i vinter? Låt oss tipsa om produkter och knep som gör din fyrbenta vän sugen på promenader och lek även under vinterhalvåret.


Visst är det mysigt när snöflingor singlar ner och naturen blir krispigt vacker? Men det finns en baksida – kyla, mörker och saltprodukter på marken. I varje fall för hunden som lätt blir frusen eller får problem med trampdynor. Men ett snöigt landskap kan vara en dröm för många husdjur, så länge de har rätt förutsättningar.

Ta hand om tassarna

Hundars tassar är tåliga och klarar kylan på marken bättre än vad vi människor gör. Men torka gärna av tassarna när ni kommer hem efter promenaden, så de håller sig torra och rena. Det finns mjukgörande och vårdande salva för trampdynor som kan användas i förebyggande syfte mot sprickor eller irritation. Salvan kan även smörjas på ifall problemen redan har uppstått.

Har ditt husdjur längre hår mellan trampdynorna kan du med fördel klippa bort det under vinterhalvåret. På så sätt bildas inte snöklumpar lika lätt vid tassarna, som annars kan fånga upp sand, salt och annan smuts som kan irritera trampdynan.

Hundtäcken och reflexer

Ett värmande täcke kan vara skönt för ditt husdjur när kylan slår till. Valpar och unghundar tål kyla sämre än en vuxen hund, likaså de med kort eller tunn päls. Hundtäcket är ett bra alternativ även för husdjur med ledbesvär, eftersom värme är att föredra för onda leder.

Brukar ni gå era promenader i områden som inte är upplysta kan reflexväst vara bra att ha. Både täcken och västar är många gånger rustade med smidiga resårband eller justerbara remmar för bättre passform. Ofta finns dessutom olika storlekar att välja mellan.

Vintern kan vara en minst lika rolig årstid som sommaren – så länge du och din hund känner sig varma och trygga.

3 mjuka och varma produkttips för frusna hundar:


Tassalva – mot torra och spruckna tassar

Skyddande tassalva för husdjurets trampdynor som innehåller vårdande och mjukgörande rapsolja och sheasmör.


Hundtäcke – ett varmt extralager

Värmande täcke som enkelt kan justeras i storleken gjord i vattenavvisande polyester – med reflexdetaljer för bättre synlighet.


Reflexväst – synlig och säker hund

Neongul hundväst i reflextyg som ökar synligheten i mörker. Smarta resårband vid mage och hals.

 

 


Taggar: vinter , hundhälsa

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.