Taggar: brun utan sol

Steg-för-steg: Lyckas med brun utan sol

Det mest hälsosamma sättet att få en snygg solbränna är att använda brun utan sol-produkter. Vi guidar dig steg för steg hur du får till en perfekt solkysst hy med BUS – året runt.


1. Peeling

Börja alltid med att skrubba huden med en kroppspeeling, gärna flera dagar i rad innan du ska använda brun utan sol. Det avlägsnar döda hudceller från huden, vars torra partier annars kan suga åt sig mycket färg från produkten eller börja flagna av på egen hand. I båda fallen får du ett fläckigt resultat från din BUS-produkt. En mjuk och följsam hud gör att du får en jämnare och mer hållbar färg.

 

 

2. Återfuktning

Steg två är att smörja in huden med fuktgivande creme. Vi har naturligt mer eller mindre torra partier, på både kroppen och i ansiktet, som annars kan suga åt sig lite extra av färgen från din brun utan sol om de inte är förbehandlade med fuktcreme. Exempelvis knän, armbågar, händer, kinder och panna. En väl återfuktad hud är därför optimal vid applicering av BUS för att undvika ett ojämnt resultat med fläckar eller ränder. 

 

 

3. Välj BUS 

Det finns en mängd olika varianter av brun utan sol. Välj den variant du själv tycker känns smidigast att använda. Fundera också på om du vill ha omedelbar färg eller bygga upp brännan gradvis. Lotions och oljor passar bra om du har torr hud. Lättflytande gel och spray är populära, då de är enkla att applicera och absorberas snabbt – perfekt för nybörjaren. Mousse torkar snabbt och är att föredra om du har mycket hår på kroppen. Den vanligaste varianten är ändå en klassisk creme.

 

 

4. Applicering

Börja med att ta av dig smycken, exempelvis ringar. Applicera från handleder eller anklar och mot mitten av kroppen, i cirkulerande rörelser. Använd hellre flera mindre doseringar än få och större, då blir det enklare att sprida ut produkten över huden och du får ett jämnare resultat. Se till att massera in produkten ordentligt i exempelvis ögonbryn och tänk på att tona ut färgen ordentligt vid hårfästet, händer och fötter. Tvätta alltid händerna efteråt för att undvika missfärgningar, eller använd en handske anpassad för applicering av brun utan sol.

 


Taggar: brun utan sol

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.