Mild hudvård för torrisar med känslig hud

Vår hud är fantastisk. En skyddande hjälte i vardagen, men både handdisk och långa dagar i pulkabacken kan göra huden torr och fnasig. Hjärtats Special Care lindrar och förebygger torr och irriterad hud, från topp till tå.


Genetik, stress, kost och klimat – vår hud påverkas av många saker. Alla får vi någon gång en hud i obalans och då kan den behöva lite extra omtanke. Hjärtats Special Care är speciellt framtagen för mycket torr, känslig och irriterad hud och hårbotten. Här hittar du vårdande produkter för kropp och knopp, nariga händer, spruckna hälar och röda näsvingar. I serien finns allt från milda tvättkrämeråterfuktande hårbottengel till vitt vaselin att smörja in sig med i vinterkylan.

✔️ Alla produkter innehåller väldokumenterade ingredienser både vad gäller säkerhet och effekt. De är hudirritationstestade och tolereras väl av personer med känslig hud, säger Manuela Casal Bouzon, ansvarig för egna varumärken på Apotek Hjärtat.

 


Hjärtats Special Care – lindrar och motverkar torr, känslig och irriterad hud

Ibland behöver huden ett extra skydd för att må bra. Hjärtats Special Care (SPC) är milda, återfuktande och mjukgörande produkter som motverkar hudbesvär genom att stärka hudens naturliga skyddsbarriär. Serien är framtagen för mycket känslig hy och passar hela familjen, även den yngsta av torrisar. Hela serien är hudirritationstestad och tillverkad i Sverige.

Vårdande serie för hela dig

Lindra hudbesvär som solsveda, hälsprickor och kliande hårbotten med milda produkter. Låt oss guida dig genom hela serien.

Hand

Vårdande krämer för hårt arbetande händer som kan behöva extra omsorg i vardagen eller på arbetet.

SPC Vårdande handkräm är en extra rik och vårdande kräm för mycket torra och känsliga händer och nagelband. Innehåller mjukgörande oljor och fuktighetsbevarande ämnen. Parfymfri.

SPC Skyddande handsalva är en vattenavvisande salva som effektivt skyddar, återfuktar och mjukgör torra och nariga händer. Vårdar händer som blivit extra torra av exempelvis ett vått och smutsigt arbete. Parfymfri.


Fot

Rika och vårdande produkter för dig med torra fossingar. Milda och parfymfria fotkrämer som behandlar allt från torrhet, hälsprickor och förhårdnader.

SPC Intensiv fotkräm är en extra rik och återfuktande fotkräm för torra och känsliga fötter som stärker och skyddar hudbarriären. Går snabbt in i huden utan att kladda. Oparfymerad.

SPC Allt-i-ett fotkräm har tre funktioner i ett: mjukgörande, fuktbevarande och exfolierande. Krämen som är speciellt framtagen för krävande fötter, mjukar upp och förebygger hälsprickor och förhårdnader. Oparfymerad.

SPC Kräm för spruckna hälar är enmjukgörande kräm för torra och spruckna hälar. Vårdar, mjukgör och exfolierar torra partier som behöver extra omvårdnad. Oparfymerad. 


Hår

Milda produkter som både stärker och vårdar ditt hår och din hårbotten. Återfuktar och minskar uppkomsten av torr hud och mjäll. Kan användas dagligen.

SPC Schampo för torr hårbotten är ett återfuktande schampo som vårdar och stärker en känslig hårbotten och minskar uppkomsten av torra hudflagor. Oparfymerad.

SPC Återfuktande hårbottengel är en vårdande gel för känslig och torr hårbotten. Verkar för att återställa hårbottens naturliga mjukhet och motverkar uppkomsten av hudflagor. Oparfymerad.

SPC Dubbelverkande mjällschampo för känslig hårbotten som minskar och förebygger uppkomsten av mjäll. Innehåller ingredienser som är avfjällande på torr hårbotten och motverkar mjäll.  Oparfymerad.


Kropp

Rengör skonsamt och utan att irritera känslig hud. För de allra känsligaste finns en tvättkräm som till och med kan användas utan vatten.

SPC Mild tvål är en skonsam och rengörande tvål för torr och känslig hud. Verkar återfuktande och passar för daglig användning. Oparfymerad.

SPC Tvättkräm är en mjukgörande rengöring för extra torr och irriterad hud. Fungerar som tvål och kan användas med eller utan vatten. Baserad på återfuktande olja. Oparfymerad. 


Hudbesvär

Mjukgörande krämer för dig med hudbesvär. Krämerna är ett bra komplement vid behandling av eksem, då det är klokt att varva kortison med något mjukgörande. För yngre barn med torr och kliande hud rekommenderas kräm med glycerol.

SPC Mjukgörande hudkräm 20% glycerol är en mild och effektiv återfuktare för torr och känslig hud i ansiktet och på kroppen. Mjukgörande och skyddande formula som innehåller fuktbindande glycerol. Oparfymerad.

SPC Mjukgörande hudkräm 5% karbamid är en effektivt återfuktande och skyddande hudkräm för mycket torr hud. Stärker hudens barriär och bibehåller fukt i huden tack vare fuktbindande karbamid. Oparfymerad.

SPC Mjukgörande hudkräm 20% propylenglykol är en mjukgörande hudlotion som motverkar torr hud. Innehåller propylenglykol som har fuktbindande egenskaper och gör huden mjuk och smidig. Oparfymerad.


Övriga produkter i serien som hjälper dig med torr hud:

SPC Vitt vaselin lägger sig som en vattenavvisande och skyddande hinna. Återfettande och effektivt mjukgörande för mycket torra och nariga hudpartier. Innehåller inget vatten och är perfekt i kylan. Oparfymerad.

SPC Kylbalsam lindrar, kyler och vårdar solsveda och kliande insektsbett. Torkar snabbt och utan att kladda. Parfymfri.

SPC Deodorant, aluminiumfri är skonsam mot huden i armhålan och motverkar effektivt ovälkommen svettlukt. Innehåller varken aluminium eller alkohol. Milt parfymerad.

SPC Zinkpasta mjukgör och återfettar känslig och irriterad hud. Ger en skyddande och vattenavvisande barriär. Perfekt för känsliga barnrumpor eller på kinderna vid skidåkning. Oparfymerad.

SPC Mjukgörande stift hjälper till att reparera hudbarriären på allt från torra läppar till nariga händer och armbågar. Oparfymerad.

SPC Kroppspuder absorberar fukt och minskar hudirritation och skav i fuktiga hudveck. Kan användas av både vuxna, barn och spädbarn. Parfymfritt.


Taggar: torr hud , torr hy , känslig hy , känslig hud

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.