Så väljer du rätt ansiktsvård – för din ålder

Precis som så mycket annat förändras vår hy i takt med att vi åldras. Med omsorgsfullt valda ansiktsprodukter som möter hyns behov kan du uppnå vacker hy hela livet. För att göra det lite enklare har No7 tagit fram fyra olika ansiktsserier som är anpassade för att ge din hy rätt vård där den befinner sig just nu.

 
Vår hy förändras med åren och ansiktsprodukterna som du använde för tio år sedan passar kanske inte lika bra i dag. Arvsanlag, solskador, kost och miljö är några faktorer som påverkar i vilken takt hyn åldras. Samtidigt avtar den naturliga produktionen av kollagen och elastin vilket gör att hyn förlorar mycket av sin fukt, spänst och smidighet.

Att veta vilka ansiktsprodukter som möter din hy där den befinner sig är inte alltid lätt att veta. För att göra det enklare för dig att hitta rätt produkter har No7 tagit fram fyra serier som är designade för att hyn i olika skeden. Så omfamna din ålder och ge din hy en hjälpande hand att åldras vackert med rätt produkter.

Gemensamt för alla fyra serier är att de alla innehåller noggrant utvalda ingredienser som fokuserar på att vårda, skydda och stärka hyn. Bland ingredienserna hittar du bland annat skyddande antioxidanter, pigmentblekande C-vitamin, fuktgivande hyaluronsyra och retinol som hjälper mot rynkor och akne.

 

För dig under 30

Redan vid 25 års ålder börjar kroppens naturliga kollagenproduktion att avta. Det kan dröja några år innan du börjar se några synliga ålderstecken, men redan nu är det bra att börja förebygga och stärka upp hyn. Ansiktsserien Early Defence är fulladdad med antioxidanter som skyddar och ger din hy den näring och fukt den behöver för att vara i balans, utan att täppa till porerna. Applicera seriens dagcreme varje morgon på rengjord hy för en mjukare och fylligare hy. Den innehåller bland annat effektiva ingredienser som vitamin C, ginseng, sheasmör och vitamin A.

 

 

För dig mellan 30–45

De första fina linjerna dyker ofta upp efter 30 eftersom mängden kollagen och elastin minskar. Som ett resultat av det kan hyn kännas torrare än vad den brukar. Ansiktsserien Protect & Perfect innehåller hyaluronsyra och förbättrar fuktbalansen, reparerar skadad hy och främjar cellförnyelse. Innan du smörjer in dag- och nattcreme kan du boosta huden lite extra med seriens ansiktsserum som innehåller välbehövliga antioxidanter och peptider som hjälper till att stimulera hudcellerna för en mer ungdomlig och hälsosam hy.  

 

För dig mellan 45–60

När du passerat 40 ökar ofta antalet fina linjer och rynkor. Du kan även märka att hyn runt ögonen blivit tunnare. Ansiktsserien Lift & Luminate från No7 är framtagen för att ge din hy mer spänst och elasticitet. Serien innehåller bland annat retinol och hyaluronsyra. För att stärka den känsliga hyn runt ögonen har serien även en ögoncreme med anti age-effekt som kan bidra till att synliga rynkor minskar och att hyn känns fastare. Använd morgon och kväll.

 

För dig över 60

Hyperpigmentering, långsam cellförnyelse och torr hy är vanligt när man passerat 60. Ansiktsserien Restore & Renew fokuserar på att ljusa upp, återfukta och förbättra fastheten i hyn. Med ingredienser som retinol, ceramid och aminosyror verkar serien aktivt för att ge din hy en ungdomligare fyllighet och spänst samt en jämnare hudton. Glöm inte att ge din hals lite kärlek också genom att även smörja in den med dag- och nattcreme.


Taggar: hudvård , ansiktsvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.