Uppiggande hudvårdsrutin som gör rent på djupet

In med det nya och ut med det gamla. Välkomna den nya säsongen och städa bort spåren av glåmig hy med härliga produkter som rengör, exfolierar och återfuktar. Med denna hudvårdsguide är lysterfattig hy snart ett minne blott.


Vår hy är makalös. Varje dag förnyar den sig själv. Men en storstädning av huden kan vara både uppfriskande och bana väg för andra produkter i din rutin. Gör huden ren och redo för att skina.

Mild rengöring som grund

Ren hy är en bra bas att utgå från. Tvätta gärna ansiktet både morgon och kväll för att avlägsna talg, solskydd och smuts. Rengöringsmjölk, olja, gel eller skum – välj konsistens efter hudtyp. Om du vill kan du komplettera med en oljebaserad förtvätt som effektivt avlägsnar fettbaserad smuts, solkräm och makeup.

Skrubb

Storstädning är lika med rengöring på djupet. En skrubb avlägsnar döda hudceller, löser upp porer och jämnar till hudytan. Mekanisk peeling skrubbar med korn och passar tålig hy. Massera in skrubben med lätta cirkulära rörelse i några minuter och skölj sedan ansiktet med vatten.

Peelingmask

För dig med känslig hy passar ofta en kemisk peeling bra. Syror saknar korn och löser i stället upp bindningar mellan hudcellerna på ett skonsamt sätt. En syrapeeling kan innehålla en eller flera aktiva syror, välj efter ditt hudtillstånd. PHA-syra passar känslig hy, AHA-syra ökar hudens cellförnyelse och hjälper mot fina linjer och pigmenteringar. BHA-syra löser upp tilltäppta porer och fungerar bra mot problemhud. Kom ihåg att använda solskydd efter exfoliering med aktiva ämnen. 

Ge huden en extra kick

Framhäv hudens naturliga glöd och ge ditt ansikte en härlig kick! När gamla hudceller peelats bort är huden nämligen redo för serum. Vitamin C piggar exempelvis upp, ger lyster och jämnar ut hudtonen. Men välj serum efter hudens behov och efter vad just du vill punktbehandla.

Skyddande dagkräm

En återfuktande dagkräm gör dig redo att fånga dagen. Huden lämnas mjuk, smidig och välmående. Använd gärna en kräm som både vårdar och skyddar mot solens härliga, men ack så starka, strålar.

Fuktmask

Ibland kan huden kännas stram. Både väderomslag och luftkonditionering kan göra huden torr. Som ett törstsläckande och sista steg kan du gärna lägga en mask någon gång i veckan. En torr hy är ofta lysterfattig och mår bra av en fuktgivande ansiktsmask då och då.

 

Tips på vårdande och djuprengörande produkter:

Maria Åkerberg Pre-cleansing Oil
✔️ 
Rengörande olja som förtvätt. Tar effektivt bort smink och orenheter.

No7 Radiant Results Nourishing Melting Gel Cleanser

✔️ Lystergivande rengöringsgel som lämnar huden mjuk och smidig.

Apolosophy Face Cleansing Scrub Oparf

✔️ Mild och krämig ansiktsskrubb med kiselkorn som rengör huden på djupet.

Apolosophy Active+ Hydroxy Acid Peeling Mask

✔️ Effektiv och skonsam peelingmask med en kombination av AHA-, BHA- och PHA-syror.

No7 Instant Results Nourishing 3 min Hydration Mask

✔️ Närande och intensivt återfuktande ansiktsmask som lämnar huden smidig och strålande.

Lumene Valo Glow Boost Essence

✔️ Serum som livar upp trött och glåmig hy med lystergivande C-vitamin och fuktbevarande hyaluronsyra.

Lumene Valo Day Cream SPF 15

✔️ Intensivt återfuktande dagkräm rik på antioxidanter och ger ett skydd mot UVA- och UVB-strålning.


Taggar: hudvård , hudvårdsrutin

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.