Taggar: första tiden , baby

Checklista: Välkommen hem, bebis!

Den första tiden är alldeles underbar. Så skör, lycklig, känslosam – men kan också vara full av oro och frågor. Råden är många och välmenande, men kan vara svåra att ta till sig i en total yra av hormoner och kärlek. För att den där första tiden ska bli precis så harmonisk och härlig som dagsformen tillåter är det bra att förbereda sig. Ta del av vår checklista över produkter som är bra att ha hemma den dag din bebis behagar komma ut, och hem.

 

Våtservetter – din bästa vän

Är det ditt första barn? Då kan du se fram emot att lära känna din nya favoritprodukt – våtservetten! Hjärtats våtservetter är utvecklade för barns känsliga hud och har både Svanen- och Astma- & Allergiförbundet-märkning. Lägg en förpackning i skötväskan, en vid skötbordet och en vid sängen. Du kommer att behöva dem! Hjärtats Våtservetter Baby, 72 st.

 

Tvättlappar som håller längre

Tvättlappar i ekologisk bomullsfrotté för dig som vill kunna återanvända i stället för att köpa nytt. Tvättas i maskin i 40 grader. Summerville Organic Tvättlappar Eko 10-pack

 

Lindra, lufta och läk

Det blir lätt varmt, fuktigt och irriterat i hudveck och rumpa hos den lilla. Med rätt produkter kan du lindra besvär, skydda och vårda babyns känsliga hud.

Bephanten: Kan med fördel användas av både vuxna och barn med torr hud, även på ömma bröstvårtor efter amning.

Hjärtat Baby Zinksalva: Zinkpasta har vattenavvisande egenskaper och motverkar samt lindrar röda stjärtar och irriterad hud. Rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

 

Multiolja för din bebis

Några droppar mjukgörande olja i badet gör underverk för babyns sköra hud och fungerar även bra för att få bort lätt skorv. Hjärtats Babyolja.

 

Håll koll på kroppstemperaturen

Om febern skulle slå till är det skönt att ha en digital och användarvänlig termometer i badrumsskåpet. Braun Thermoscan 7 Örontermometer.

 

Att snyta en bebis

En täppt näsa kan vara riktigt besvärligt när man är liten. Förbered med några droppar saltvattenlösning innan du försiktigt men bestämt rensar den lilla näsan från snor. Otri-baby Nässug.

 

Tröstande nappar

Alla bebisar gillar dem inte, men om de gör det kan de underlätta din vardag. Se till att välja en napp för nyfödda så den är extra mjuk. Denna modell kommer i smart förpackning som du även kan använda för att sterilisera nappen i mikron. Philips Avent Napp Ultra Soft, 0-6 mån, 2-pack.

 

Mys på skötbordet

Ett mjukt överdrag mot bebisens känsliga hud. Det här överdraget från Elodie Details är tillverkat av Öko-tex certifierad bomull i måtten 48 x 74 cm och kan maskintvättas i 40 grader. Elodie Skötbäddsöverdrag Sweet Date, 2-pack.

 

Alltid fräscht skötbord

Med dessa smarta engångsunderlägg fixar du enkelt och snabbt en ren och fräsch yta för blöjbyten. Perfekt de dagar lillens mage är orolig, du rör dig utanför hemmet eller helt enkelt bara inte har hunnit tvätta skötunderlägget. Libero Mats Skötbordsunderlägg engångsbruk 6-pack.

 

Blöja med indikator

För den nyblivne föräldern är det mycket att tänka på. Blöjor med inbyggd fuktindikator talar om för dig när det är dags att byta (0-6 mån). Libero Newborn 1.

 

En varm teddy

En gosig teddybjörn fångar bebisens uppmärksamhet. Den här har även en värmepåse inuti sig som du kan värma i mikron för att skapa än mer trygghet. Lika perfekt på skötbordet som vid nattning. Teddykompaniet Teddy Heaters Teddybjörn.

 

Drick mycket vatten!

Törstig är bara förnamnet när du ammar. Se till att alltid ha en vattenflaska med dig, gärna en i glas i stället för engångsplast, oavsett om du är på språng eller sitter hemma i soffan och tittar på en bra tv-serie. Bkr vattenflaskor.

 

Titta närmare på vårt sortiment av babyprodukter


Taggar: första tiden , baby

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.