Taggar: baby , amning , sömn

Babytillbehör som underlättar föräldralivet

Livet med barn är underbart, men inte alltid helt enkelt. Det kan kännas omvälvande och det kan ta tid att hitta lösningar i vardagen som funkar för just dig och ditt barn. Som tur är finns det flera saker som kan göra de första åren med små barn lite enklare och lättare.


 
Bärsjal ger dig frihet och barnet lugn

Att få vara nära och höra dina hjärtslag ger trygghet och stärker bandet mellan dig och ditt barn. En bärsjal ger dig fria händer under tiden som din bebis tryggt kan vara nära dig. Använd bärsjalen hemma eller när du är ute. Den är ofta också bra använda för att få barnet att somna. Coracor har flera fina trikåsjalar i olika mönster och färger. Bärsjalarna är bekväma att använda för både dig och ditt barn och passar de allra flesta kroppstyper och barn.

 

Tröstande nappar

Det är inte alla barn som gillar napp, men om ditt barn gillar napp kan den underlätta din vardag genom att flera än den som ammar kan trösta och ge barnet lugn. Napp kan också göra nätterna enklare eftersom barn oftare har lättare att somna om igen när de använder napp. Det danska företaget BIBS tillverkar nappar i mjukt naturgummi och kommer i fina färger.

 

Nappar har en tendens att gå upp i rök när man behöver den som mest. Håll reda på nappen under dagen med en napphållare som enkelt fästs på ditt barns kläder. Elodie har flera fina napphållare i olika färger och mönster som passar de allra flesta napparna.

 
Smidig potta

Har du börjat fundera på när det är dags att börja potträna? Det är väldigt individuellt, men vid ettårsålder börjar många barn vara intresserade av att börja härma och det kan då vara en bra tidpunkt att börja. Låt det ta tid och ta ett uppehåll om det skulle uppstå problem för att sedan försöka igen. Babybjörn har designat en pottstol för att göra stunderna på pottan bekväma. Den har ett högt ryggstöd och sköna armstöd samtidigt som den står stadigt på golvet. Och tack vare den smidiga innerpottan som går att lyfta ut är den enkel att tömma och rengöra.

 

Roligare måltider  

Som förälder vet man att det lätt kan bli kladdigt när maten dukats fram. Det fina middagssetet från Babybjörn gör måltiderna enklare och mer lustfyllda. Setet består av en haklapp med djup spillficka, en tallrik som står stadigt, ett glas som är enkelt att greppa och bestick som ligger skönt i handen. Middagssetet finns i flera fina färger och alla delar kan diskas i maskin.

 

Underlätta amningen

Som ammande förälder kan en bröstpump underlätta vardagen. Har du mycket bröstmjölk kan du pumpa för att kunna spara den till senare, men du kan också göra det för att få större frihet och låta din partner eller barnvakt mata barnet. Vilken bröstpump som passar dig beror på din livssituation och hur amningen fungerar i allmänhet.

 

Medela Swing Flex är en lättanvänd elektrisk bröstpump som är designad för att ge en naturlig pumpning genom att efterlikna barnets sugmönster. Den kommer med brösttratt i två storlekar för att kunna passa de flesta.

 

Elvie Pump Singel är en annan elektrisk bröstpump som är tyst och bärbar utan slangar och sladdar. Den är väldigt nätt och får plats i en vanlig amningsbehå. Bröstpumpen har justerbar sugkraft och växlar automatiskt mellan stimuleringsläge till pumpläge när mjölken kommer. 
 


God sömn för de allra minsta

En nyfödd bebis kan behöva upp till 18 timmars sömn per dygn. En skön kudde är då A och O. Candide Panda Babykudde är tillverkad i tryckavlastande memory foam med en nedsänkning i mitten för att förebygga skallasymmetri. Kudden kan användas både i vagnen, spjälsängen eller där ditt barn gillar att sova. Tänk på att den inte ska användas vid redan utvecklad skallasymmetri eller torticollis.

 

Få svar på de vanligaste frågorna

Författarna Marianne Rydin och Lena Lidbeck har skrivit boken Bebishandboken som ger svar på många av de funderingar som kan dyka upp som blivande eller nybliven förälder. Här guidar de läsarna genom de vanligaste frågorna föräldrar har om amning, flaskmatning, sömn, hygien, utveckling, mat, stimulans och mycket mer.
 

Populära baby-produkter


Taggar: baby , amning , sömn

Rekommenderade artiklar

Föräldraliv