Viktigaste prylarna till BB-väskan

Börjar det närma sig dagen D? Apotek Hjärtat tipsar om saker som kan vara bra att packa ner i väskan som ska med till BB.

 1. 1
  Mobil och mobilladdare! Så att du kan kontakta nära och kära när jobbet är klart, fota familjens nytillskott och lyssna på favoritmusiken. 
 2. 2
  Flip-flops eller andra tofflor. Ta gärna tofflor som det funkar att duscha i eftersom att du inte alltid får en egen dusch på rummet. 
 3. 3
  Mjuka kläder. Efter förlossningen kommer du vara trött och öm i kroppen så något annat än mjukiskläder är inte att tänka på. Dessutom måste stora bindor få plats i byxorna. 
 4. 4
  Amningstopp eller amningslinnen. Det kommer läcka en hel del när mjölken rinner till i brösten, så ta med många ombyten. 
 5. 5
  Amningskupor att lägga in i toppen så att du slipper bli blöt om kläderna. Tänk på att byta ofta så att brösten får andas. 
 6. 6
  Du kommer behöva vara lite extra snäll mot brösten om du väljer att amma. Köp gärna skydd till bröstvårtorna.
 7. 7
  Toalettsaker som tandborste, tandkräm och duschtvål. Du kommer antagligen vilja duscha efter förlossningen – använd gärna en mild rengöringstvål anpassad för underlivet.  
 1. 8
  Trosor. Engångstrosorna du får på BB är fantastiska – de rymmer förlossningsbindor och låter huden andas. Men det kan även vara skönt att ta med sig egna. Tänk mjukt och stort även här för att få plats med förlossningsbindor. 
 2. 9
  Förlossningsbindor. Du får oftast förlossningsbindor på sjukhuset men det kan vara skönt att ta med egna för att kunna byta precis när du behöver. Förlossningsbindor är även bra att ha hemma under den första tiden som nyförlöst.
 3. 10
  Några favoritsaker som du gillar att äta och dricka då du behöver hålla uppe energinivån, exempelvis en god chokladbit eller energigivande nötter.

Och till bebisen...

 • Kläder. Body, gärna i omlottform så du slipper dra kläderna över huvudet på barnet. En tunn mössa, byxor, strumpor och ytterkläder för hemfärden. 
 • Ta gärna med en mjuk filt att ha runt den nyfödde som luktar som hemma. 
 • Tvättlappar eller våtservetter för att hålla den lille ren.

 • Blöjor. Du får blöjor på BB men det kan vara skönt att ha några extra i väskan om de du får plötsligt tar slut och din bebis behöver byta.


Taggar: gravid , bb-väskan , förälder , mamma , nyfödd , bebis , föda barn
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.