Taggar: vikt , hälsa , kost

Sunda vanor för en hållbar vikt

Längtar du efter sundare vardagsvanor och att nå en hållbar vikt? Här får du inspiration och tips på produkter som gör det lättare att komma igång.


Både du och din kropp mår bättre om du fokuserar på helheten i stället på att enbart gå ner i vikt. Bra balans för både kropp och själ är när vi äter lagom mycket och rör på oss regelbundet. Sätt rimliga mål och var snäll mot dig själv! Bästa sättet att göra en positiv viktresa är att ge den tid. Det gäller att hitta nya vanor, att äta gott utan att det blir för mycket, få känna sig mätt utan att bli tung och däst och att och hitta fysiska aktiviteter som känns roliga och inte som ett tvång.

Variera kosten och ta hjälp av proffsen

Kroppen mår bra av varierad kost och mat lagad på riktiga råvaror. Att hålla vikten på en sund nivå handlar för de flesta om att äta mer av grönsaker, rotfrukter, frukt och fisk och mindre av kött, mejeriprodukter, vitt mjöl och socker. Det behöver inte alltid ta tid och vara krångligt. Viktväktarna till exempel har smidiga onlinekurser där du kan få tillgång till mängder av recept på god och nyttig mat. Där får du också stöd och hjälp med motivation, vettiga kostråd, pepp och inspiration till att gå ner i vikt. Om du ska dra ner på antalet kalorier blir det ju desto viktigare att det du äter smakar bra och gör dig glad!

Goda vanor och smarta produkter

Den största utmaningen brukar vara att hålla fast vid bra vanor när du är trött, stressad och har ont om tid. Då kan måltidsersättningar och tabletter för viktkontroll vara till god hjälp. Dels är de snabba alternativ när du inte hinner laga lunch eller fixa ett mer ambitiöst mellanmål, dels minskar de hungerkänslorna. Fördelen med dem är också att de ger kroppen näring och rätt sorts energi, till skillnad från till exempel godis, kaffebröd och läsk som innehåller socker och snabba kolhydrater.

Hitta motionstillfällen i vardagen

Vardagsmotion kan handla om alltifrån att ta en promenad på lunchen, ta trapporna i stället för hissen och kanske unna sig bastubad och simning en gång i veckan. Det viktigaste är inte att du drar igång ett ambitiöst träningsprogram, det viktigaste är att du rör på dig lite mer än tidigare och att det är tillräckligt skönt och roligt så att du vill fortsätta. Kanske är det nu du ska testa yoga, meditation eller en sport du är nyfiken på? Att ta sig tid att prova nya aktiviteter då och då kan också bli en god och rolig vana.

Till sist ett gott råd: Vänta inte till i morgon, till på måndag eller till nyårsafton. Ditt sundare och skönare liv kan börja precis just nu!

På Apotek Hjärtat har vi ett brett sortiment av produkter som hjälper dig att hålla vikten. Här är några av dem:

XL-S Medical Hunger Buddy kapslar  - Tillskott för viktminskning som ger dig bättre kontroll över dina matvanor genom att minska aptit och hunger samt öka mättnadskänslan. 

XL-S Medical Max Strength - Tabletter som används för viktkontroll och i förebyggande syfte för övervikt och fetma. Innehåller clavitansol som minskar kaloriupptaget från kolhydrater, socker och fett.

Medlemskap i ViktVäktarna - 16 veckors onlinemedlemskap i ViktVäktarna. Utöver onlinemedlemskapet så får du även information om ViktVäktarnas produkter, en kom igång-folder samt veckomenyer med inspirerande recept.

Yokebe 2 Week Turbo Diet Pack - Yokebe 2 Week Turbo Diet Pack är måltidersättningsdryck för viktkontroll. Innehåller en kombination av proteiner, honung, 12 vitaminer och mineraler som blandas ut i mjölk. Högt proteininnehåll för en ökad mättnadskänsla.

Allévo bars och smoothies - Populära måltidsersättningar med många goda smaker, produkterna har ett högt proteininnehåll och lågt GI för viktkontroll.

Modifast Chokladpudding - Modifast LCD chokladpudding är komplett måltidsersättning som innehåller alla nödvändiga näringsämnen. För fullt friska vuxna som vill gå ner i vikt.


Taggar: vikt , hälsa , kost

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.