Taggar: retinol , nyhet , ansiktsvård

Nyhet från L300 – hudvård med Pro-Retinol

L300 älskar snäll men kraftfull hudvård. Nu lanseras L300 Pro-Retinol – en mild och effektiv hudvårdsserie för dig som vill jobba aktivt mot rynkor och fina linjer och förbättra hudens textur. Alla produkter innehåller 0,27% pro-retinol, är oparfymerade och kan användas av alla hudtyper.


L300 brinner för att förenkla krångliga ingredienser och göra hudvård tillgängligt för alla. Retinol är känt för att vara en hudvårdsingrediens med många fördelar. Men retinolprodukter är också kända för sitt krångel, som hudirritation, torrhet och fjällande hud. Pro-Retinol är en mild variant av retinol och är effektiv i att reducera fina linjer och rynkor. Den största fördelen med pro-retinol, förutom effekten såklart, är att det är mindre risk för hudirritation. Med L300s pro retinol produkter får du alltså fördelarna av retinol utan samma risk för en irriterad hud.

Vad är pro-retinol?

 

Pro-retinol är en mild och stabil variant av retinol. Retinol är en typ av A-vitamin som finns naturligt i hudens alla lager och är mycket effektiv mot ålderstecken. I L300 Pro-Retinol använder man sig av retinyl palmitate som ingår i familjen pro-retinol.

Pro-retinol reducerar rynkor och fina linjer samtidigt som det är mindre risk för hudirritation vid användning. Dess milda form kan göra att det tar lite längre tid att se resultat jämfört med starkare retinolprodukter.

Fördelar med pro-retinol

 💚  Minskar rynkor, fina linjer och andra ålderstecken

 💚  Förbättrar hudens textur och kan användas av alla hudtyper

💚 Mindre risk för hudirritation jämfört med retinol

Lär känna produkterna i L300 Pro-Retinol 

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15

En fuktgivande dagkräm med pro-retinol som reducerar rynkor och fina linjer. Innehåller noggrant utvalda ingredienser som lugnar, återfuktar och stärker hudbarriären samt förbättrar hudens struktur.

✔️ Pro-retinol reducerar rynkor och fina linjer

✔️ SPF 15 skyddar mot UVA- och UVB-strålar vilket hjälper till att förhindra solrelaterat åldrande

✔️ Oparfymerad och passar alla hydtyper

 

L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream

En närande nattkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Kombinationen av pro-retinol, peptider och extrakt från alger stimulerar kollagenproduktionen. Tillsammans hjälper de huden att förnyas och återhämta sig under natten. L300 nattkrämen innehåller också lugnande havreolja som återfuktar och stärker hudbarriären.  

✔️ Reducerar ålderstecken och ger en fastare och mer elastisk hud

✔️ Stimulerar kollagenproduktionen och återfuktar huden

✔️ Parfymfri och passar alla hudtyper

 

L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum

Ett kraftfullt serum med pro-retinol och extrakt av alger som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Oljeserumet ger en starkare hud med förbättrad textur och har även en uppstramande effekt på huden. Innehåller havreolja som lugnar huden. Rapsolja stärker hudbarriären och gör huden mjuk.  

 ✔️ Effektiv mot rynkor och fina linjer

✔️ Återfuktar och stärker hudens barriär

✔️ Oparfymerad och passar alla hudtyper

 

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream

En multikorrigerande kräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer runt ögon och mun. Den har också en uppstramande effekt och förbättrar hudens textur. Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende.

✔️ Multi-kräm med pro-retinol

✔️ Jobbar aktivt mot rynkor och fina linjer runt läppar och ögon

✔️ Utan parfym och passar alla hudtyper

 

Nyckelingredienser

Pro-retinol – pro-retinol reducerar rynkor, fina linjer och andra ålderstecken. Ingrediensen har också en uppstramande effekt och förbättrar hudens textur. Mindre risk för hudirritation jämfört med starkare retinolprodukter.

Algextrakt – reducerar rynkor och fina linjer.

Havreolja – havreolja vårdar och lugnar huden och hjälper till att stärka hudbarriären.


Så använder du L300 Pro-Retinol

L300 Pro-Retinol är speciellt framtagen för att passa alla hudtyper. Så oavsett om du har torr hud med fina linjer och rynkor, fet hud med stora porer, är en nybörjare på retinol eller ett hudvårdsproffs så ska du kunna använda L300s Pro-Retinol produkter.

Alla produkter i hudvårdsserien kan användas varje dag, och du kommer att få bästa resultat genom att använda serien varje dag. Om du inte har använt retinolprodukter tidigare rekommenderar vi att du trappar upp användningen för att minimera risken för hudirritation. Tecken på hudirritation är rodnad, torr hud och fjällning. Hur denna invänjning bör se ut är väldigt individuellt. Ett förslag är att börja använda L300 nattkrämen varje kväll i en vecka (eller varannan kväll om du har känslig hud). Om du inte har upplevt irritation inom efter en vecka kan du börja introducera fler produkter och upprepa proceduren.


Har du använt hudvård med retinol tidigare utan problem kan du börja med nattkräm och dagkräm på samma sätt och därefter introducera serum och ögon- & läppkrämen.


L300 Pro-Retinol funkar utmärkt att använda i en hudvårdsrutin. Börja med rengöring, L300 har många bra budgetrengöringar att välja mellan. Därefter kan du applicera Pro Retinol Serum, Lip & Eye Cream och avsluta med dagkrämen på morgon och nattkrämen på kvällen. Vi rekommenderar att inkludera en SPF i din hudvårdsrutin på morgonen när du använder pro-retinol.

 


Taggar: retinol , nyhet , ansiktsvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.