Pressmeddelanden

 • 3 av 4 reflekterar inte över hygienartiklars klimatavtryck – finns behov av vägledning

  28 juni 2022

  Hygienartiklar kan, liksom alla konsumentprodukter, ha en negativ påverkan på miljön – ändå reflekterar 3 av 4 (76 procent) aldrig eller sällan över det klimatavtryck som deras hygienartiklar bidrar till. Detta visar en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat. Nu lanserar Apotek Hjärtat en ny funktion i sin e-handel som ska främja och underlätta medvetna val – vid köp av allt från schampo och tvål till peelingprodukter för ansiktet.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Kraftig ökning av hudcancer – trots det slarvar 7 av 10 med solskyddsfaktorn

  8 juni 2022

  Stekande sol och lata semesterdagar – nu under sommarhalvåret hägrar besök på stränder, klippor och uteserveringar. Det är också nu under sommaren som UV-strålningen är starkast. Trots att många är medvetna om den skada som solens strålar utgör för vår känsliga hud, slarvas det med solskyddet – hela 7 av 10 (71 procent) använder sällan eller aldrig solskyddsfaktor i stadsmiljö under den svenska sommaren enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat. 

  Läs hela pressmeddelandet
 • 2 av 3 kvinnor anpassar sin vardag efter mensrelaterade problem – så kan du lindra symtomen

  17 maj 2022

  Ångest, ilska eller en ofattbar trötthet? Att många kvinnor drabbas av PMS och PMDS är ett välkänt faktum, där psykiska och fysiska besvär är en återkommande del av vardagen. Enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, uppger 2 av 3 kvinnor (66 procent) att de har tvingats avstå från vardagsaktiviteter på grund av mensvärk eller PMS/PMDS. Trots detta har 3 av 4 (74 procent) inte sökt hjälp för sina problem – men det finns hjälp att få. 

  Läs hela pressmeddelandet
 • Pollensäsongen är här – varannan förväxlar symtom på allergi med förkylning och missar medicinering

  22 mars 2022

  Fram med ögondroppar och nässpray – nu har pollensäsongen startat i vissa delar av landet. En ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, visar att varannan (54 procent) som upplevt symtom på pollenallergi har svårt att skilja på om symtomen beror på allergi eller en vårförkylning. Nästan var femte (17 procent) vet inte heller när de ska påbörja medicineringen och var fjärde (23 procent) står över medicinen helt. Apotek Hjärtat följer pollenrapporterna och guidar dig till när du bör påbörja medicinering – i just din stad.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Stor okunskap om klimakteriet – var tredje kvinna vet inte vad det innebär

  1 mars 2022

  Klimakteriet är ett område präglat av okunskap och - i många fall - även oro. Detta visar en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat. Var tredje kvinna (31 procent) uppger att hon inte har kunskap om vad klimakteriet innebär för sin kropp och sitt välmående. Och de som upplever oro inför klimakteriet oroar sig för fler symtom än vad många sedan faktiskt upplever.

  Läs hela pressmeddelandet
 • + Visa fler
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.