Pressmeddelanden

 • Stor okunskap om hur klimakteriet påverkar arbetslivet – apotekskedjan klimakteriesäkrar verksamheten

  18 oktober 2022

  Två av tre kvinnor (64 procent) har upplevt besvär i samband med klimakteriet, där var fjärde kvinna (25 procent) uppger att det påverkat hennes yrkesliv negativt. Ändå visar en ny Sifo-undersökning att det finns en stor brist på både kunskap och förståelse för hur klimakteriet påverkar arbetslivet. Med detta som utgångspunkt presenterar Apotek Hjärtat idag sitt nya initiativ ”Klimakteriesäkringen”. Apotekskedjan vill nu inspirera fler företag till att inte bara göra klimakteriet till en fråga om hälsa utan även om arbetsmiljö.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Årets julnyheter från Apotek Hjärtat – julgodis, mörkrost och Årets Senap med smak av timjan

  11 oktober 2022

  Mörkrostat kaffe. Årets Senap med smak av timjan. Och två sorters julgodis med smakkombinationerna lakrits, vit choklad och blåbär respektive hallon och lakrits. Apotek Hjärtats traditionsenliga julsortiment med klassiska produkter som glöggkrydda, chokladmandlar och marmelad med smak av saffran och apelsin får även i år sällskap av några juliga nykomlingar. Vad vore julen utan några välsmakande nyheter bland apotekshyllorna?

  Läs hela pressmeddelandet
 • Oroande läkemedelsvanor bland svenskar – 1 av 5 fullföljer inte ordinerad behandling

  20 september 2022

  En ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, visar att var femte person (21 procent) någon gång under de senaste fem åren inte fullföljt en läkemedelsbehandling ordinerad av läkare. Fler än var fjärde (28 procent) uppger att anledningen var att de blev av med besvären före avslutad behandling, samtidigt som var femte person (18 procent) helt enkelt inte orkade fortsätta. Men den vanligaste orsaken till att avbryta sin behandling är att man upplevt biverkningar (41 procent).

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat släpper svampbok – en guide till de vanligaste svamparna och hur de behandlas

  30 augusti 2022

  Hösten är på ingång, vilket innebär högsäsong för svamp ute i skog och mark. Men svamp är även vanligt både i och på kroppen. Enligt en ny Sifo-undersökning har hela 38 procent av svenskarna haft en svampinfektion under de senaste fem åren, där fler än hälften (54 procent) anser att svampen varit svår att diagnostisera. För att guida rätt och ge råd om egenvård lanserar Apotek Hjärtat en svampbok där du får svar på allt du vill veta om svamp. Var växer torsk och pityriasis versikolor? Hur känner du igen ljumsksvamp? Hur ska nagelsvamp behandlas? Och hur förbygger du svampinfektion i underlivet?

  Läs hela pressmeddelandet
 • 1 av 4 har drabbats av urininkontinens – men många avstår från att söka hjälp

  5 juli 2022

  Drabbas du ibland av urinläckage? Du är inte ensam. Urininkontinens är ett mycket vanligare problem än vad många kanske tror. Enligt en Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, har var fjärde person (23 procent) upplevt urinläckage under det senaste året. Men inkontinens är även ett tabubelagt ämne som många undviker att prata om – och även söka hjälp för. Hela 4 av 5 (79 procent) som har upplevt problem med urininkontinens uppger att de inte har sökt hjälp för det.

  Läs hela pressmeddelandet
 • + Visa fler
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.