Pressmeddelanden

 • Så minskar du risken för att drabbas av semestermigrän

  4 juni 2024

  Semester och avkoppling står runt hörnet. Men för den som har migrän kan detta även vara utlösande faktorer för de intensiva huvudvärksattackerna. – Det finns flera orsaker som kan utlösa migrän, vilket också är väldigt individuellt. Stress som släpper i samband med ledighet kan vara ett exempel, säger Catharina Claesson, Chef Farmaci på Apotek Hjärtat.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat lanserar ny kroppsvård med fokus på doft och design

  28 maj 2024

  Blomsterängar, exotiska frukter och vaniljdrömmar! Detta kan du förvänta dig av den nya kroppsvårdsserien Scented Care från Apolosophy – Apotek Hjärtats eget varumärke. Serien består av sex prisvärda produkter för kroppen, som både doftar gott och återfuktar huden.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Många svenskar visar tecken på en överaktiv blåsa

  21 maj 2024

  Majoriteten svenskar (56 procent) säkerhetskissar innan de går hemifrån, även om de inte är kissnödiga. Trots att detta kan vara ett invant beteende från barndomen för att förebygga eventuella olyckor är det inte alltid en hälsosam vana. Kontinuerliga toalettbesök kan bidra till en överaktiv blåsa, vilket exempelvis kan leda till nattliga toalettbesök och problem med att hålla sig – något som varannan (48 procent) respektive var femte (21 procent) svensk kan relatera till.  

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat skickar barnfamilj till Sveriges minst soliga plats

  17 april 2024

  I Sverige har antalet hudcancerfall fördubblats de senaste tjugo åren, och antalet fall av malignt melanom ökar drastiskt i samtliga län. Apotek Hjärtat bjuder därför en barnfamilj på en semester långt från heta stränder och soliga uteserveringar. Initiativet görs i samarbete med Cancerfonden, i syfte att uppmuntra svenskar till ett mer hälsosamt förhållningssätt till solen och inspirera fler till att välja en plats i skuggan.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Många pollenallergiker drabbas av vårdepp i stället för vårpepp

  11 april 2024

  Att våren enbart förknippas med ljusare kvällar, tussilago och uteserveringspremiär dementeras i en ny rikstäckande undersökning. Många i Sverige (36 procent) upplever en särskild känsla av nedstämdhet, trötthet och oro när vårsäsongen drar i gång. Pollenallergiker sticker ut som särskilt vårdeppiga där fler än två av fem (44 procent) kan relatera till att perioden mars–maj inte enbart medför positiv energi.

  Läs hela pressmeddelandet
 • + Visa fler
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.