Grooming – manlig ansiktsvård i tre enkla steg!

Handen på hjärtat, hudvård kan kännas en smula krångligt. Och grooming, vad är det egentligen? På Apotek Hjärtat vill vi hjälpa alla män att få en välmående hud i tre enkla steg. För hudvård för män, eller grooming som det också kallas, är faktiskt en ganska enkel historia. Låt oss börja!

 

Rengöring

För att din hud ska må så bra som möjligt behöver den tvättas ren från smuts och bakterier både morgon och kväll. Rengöring finns i olika konsistenser såsom flytande, gel eller skummande, vilken du väljer är en smaksak. Använd också gärna på en exfolierande rengöringsprodukt en-två gånger i veckan så får din hud en ännu grundligare rengöring och mår också bättre. Här hittar du rengöringsprodukter för män.

 

Återfuktning

Att regelbundet smörja in och återfukta din hud kommer inte bara medföra att huden känns mjukare och skönare, den kommer också att både se och kännas bättre ut. Hudkrämer finns för alla olika hudtyper, såsom torr, känslig, fet och aknebenägen. Välj den som passar din hudtyp bäst så blir resultatet ännu bättre. Här hittar du ansiktskrämer för män.

 

Specialbehandlingar

Ibland beter sig inte huden som du vill. Kanske kommer ovälkomna blemmor på besök, kanske känns huden ovanligt torr och stramande eller så vill den där envisa svullnaden under ögonen inte ge med sig. Tur då att det finns produkter med aktiva ingredienser som snabbt och effektivt råder bot på problemen. 
För ovälkommen oren hy prova till exempel Bulldog Oil Control Blemish Targeter
För torr och stramande hud prova till exempel Estelle & Thild Biotreat Intense Moisture Mask
För trötta och svullna ögon prova till exempel No 7 Men Rapid Revival Eye Roll-on

 

Tips! Skaffa dig ett grundkit

Med ett grundkit med hudvårdsprodukter kommer din hud att må och se bättre ut än någonsin. Se det som ett första hjälpen-kit, fast för ditt ansikte.

Rengöring – tvätta ansiktet morgon och kväll. Prova L300 For Men Daily Face Wash
Återfuktning– smörj in ansiktet morgon och kväll. Prova C/o Recipe For Men Raw Materials Naturals Universal Face
Peeling – skrubba huden extra ren en till två gånger i veckan. Prova Neal’s Yard Remedies For Men Face Scrub
Läppar – glöm inte bort att smörja in munnen för fnasfria läppar. Prova Carl & Son Lip Treat SPF 15 

 

Klicka hem grund-kitet

Psst! Och du, att använda dig av hudvård som ”egentligen” är tänkt till kvinnor är faktiskt en riktigt bra idé. Inte bara för att skillnaden mellan män och kvinnors hud är liten, utbudet för kvinnor är också mycket större vilket gör det enklare för dig att hitta den hudvård som passar just din hud bäst.

 


Taggar: grooming , hudvård , hudvård män

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.