Frakt & leverans

När du beställer från apotekhjärtat.se kan du välja att få dina varor levererade på ett flertal olika sätt. Här nedan presenterar vi samtliga leveransalternativ, och ger dig den information som behövs för att kunna göra ditt val.

De leveransalternativ som är tillgängliga för just din order bestäms av varukorgens innehåll, samt vilket postnummer du anger.

Se alla leveransalternativ

Hållbara leveranser

 • För att undvika läckage från flaskor använde vi tidigare bubbelplast och luftkuddar i kartongerna hem till dig. Idag har vi minskat användningen av bubbelplast med 70 procent, och luftkuddar med 100 procent. I stället för att linda in flaskan i massa plast sätter vi nu en bit tejp på locket.
 • Vi arbetar tillsammans med ICA Gruppen för att alla våra godstransporter ska vara fossilfria senast 2030. Under förra året nådde vi Storstadsmålet – vilket innebär att alla leveranser till apoteken i Stockholm, Göteborg och Malmö är fossilfria.
 • När du handlar på vår e-handel kan du numera välja det mest klimatvänliga fraktalternativet i kassan. Just nu är det att få paketet levererat med Postnord.

Ekologiska livsmedel

Ekologiska livsmedel kan inte hämtas ut på apotek på grund av krav kopplade till eko-märkningen. Detta medför tyvärr att de inte kan skickas tillsammans med de läkemedel som endast kan hämtas på apotek. Vill du beställa dessa två typer av varor samtidigt kan du dela upp ordern i två.

Klimatval

Apotek Hjärtat tycker att det är självklart att du ska ha möjlighet att välja leveransalternativ utifrån miljöhänsyn. Därför har vi jämfört klimatpåverkan från de leveransalternativ som vi erbjuder. De leveransalternativ som är markerade som "klimatval" är de leveransalternativ som vi bedömer har lägst klimatpåverkan, just nu. Det är våra speditörer som själva lämnar information om klimatpåverkan från sina transporter. I takt med att transportörerna genomför klimatförbättrande åtgärder, som exempelvis byter ut fordon eller ändrar leveransturer kan klimatvalet ändras med tiden. Det leveransalternativ som är markerat med klimatval innebär att du som kund får din order levererat till dörren/brevlådan eller My pack collect(ombud) via Postnord.

Din resa till apoteket är inte med i vår kalkyl men vi hoppas att du väljer att gå, cykla eller åka kollektivt framför att ta bilen.

Uträkningarna av klimatpåverkan per leveransalternativ har gjorts i samarbete med hållbarhetsbyrån U&WE.

Leveransalternativ

Nedan är en presentation över samtliga leveransalternativ som Apotek Hjärtat erbjuder.


Apotek Hjärtat logo

Hämta Express på apotek

Det snabbaste leveransalternativet som erbjuds på samtliga Apotek Hjärtats apotek. Plockning och packning sker på lokalt apotek och är enbart tillgängligt i de fall produkterna finns på valt apotek.

 • Leveranstid: Inom 2 timmar under apotekets öppettider

 • Fri frakt

Din beställning är redo att hämtas inom två timmar på ditt valda Apotek Hjärtat. Du får ett SMS när du kan hämta dina varor. Kräver legitimation vid utlämning.  Kund eller bud anger referens från aviseringssms och uppvisar egen legitimation.

Leverans till apotek

 • Din beställning hämtas ut på ditt valda Apotek Hjärtat

 • Din beställning är tillgänglig för upphämtning under 14 dagar efter leverans till apoteket

 • Fri frakt

Du får ett SMS när du kan hämta dina varor. Kräver legitimation vid utlämning.  Kund eller bud anger referens från aviseringssms och uppvisar egen legitimation.   


Instabox logo

Instabox paketskåp

 • Din beställning skickas med Instabox Express och levereras till det paketskåp du väljer.

 • Pris: 19 SEK på order under 199 SEK

 • Fri frakt gäller alltid för receptorder

Instabox erbjuder möjligheten att spåra ditt paket. Ett sms med öppningskod skickas när ditt paket ligger i Instabox-skåpet. Identifiering med mobilt bank-ID kan behövas. Efter 3 dagar skickas paketet tillbaka till Instabox terminal, inom 10 dagar kan du beställa en ny utkörning till samma eller annat skåp, utan extra kostnad.


Early Bird logo

Early Bird - Morgonleverans med tidningsbudet

 • Leverans till din brevlåda eller dörr

 • Levereras med tidningsbudet mellan 02.00-07.00

 • Pris: 19 SEK på order under 199 SEK

Paketet levereras till brevlådan eller, om paketet är för stort, hängs det i en påse på dörren/brevlådan. Leveransen kräver att ditt namn står på dörren, alternativt korrekt c/o är angivet. Budet får inte beträda tomtgränsen nattetid, om du bor i hus hängs därför paketet i en påse på din brevlåda. Om paketet av någon anledning inte kan levereras lämnas det hos ombud. Observera att det är du som mottagare som har fullt ansvar för paketet efter att det lämnats i brevlåda/vid dörr.


Bring logo

Hemleverans Express Bring

 • Leverans samma dag

 • Region: Stockholm, Göteborg och Malmö

 • Pris: 69 SEK på order under 399 SEK

Expressleverans hem till dörren med bud. Plockning och packning sker på lokalt apotek och är enbart tillgängligt i de fall produkterna finns på de utvalda apoteken. Observera att personligt mottagande av paketet är nödvändig.


Best logo

Hemleverans Best

 • Hemleverans mellan kl 17-22

 • Pris: 39 SEK på order under 199 SEK

Efter att Best har mottagit paketet kommer du få ett SMS med en spårningslänk. Du kan fylla i extra information som kan hjälpa budet att dela ut paketet och se förväntat leveransdatum via länken. I spårningslänken kan du spåra budbilen i realtid samt hur många stopp det är kvar innan ditt. Best skickar ut ytterligare ett SMS när ditt paket är levererat utanför din dörr och de bifogar en bild på leveransen!

Om du begär att paketet ska lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen. Leveranser av läkemedel samt order över 1000kr lämnas inte utanför dörr och kräver kvittens vid mottagande av paket. 


Postnord logo

Till brevlådan/Utanför dörren

 • Leverans till din brevlåda eller dörr

 • Pris: 19 SEK på order under 199 SEK

 • Fri frakt gäller alltid för receptorder

Via Postnords spårningslänk kan du se förväntat leveransdatum samt status på ditt paket. Postnord försöker först dela ut till din brevlåda om paketet inte får plats kommer paketet hängas i en plastpåse på din brevlåda eller placeras utanför din dörr. I undantagsfall kan ditt paket hamna hos ett ombud, du kommer att få en avisering i PostNords app eller Mina Paket-appen. Om du inte använder appen kommer du istället att bli aviserad genom SMS. Observera att vid kontaktlös leverans är det du som mottagare som har fullt ansvar för paketet efter att det lämnats i brevlåda/vid dörr.

Till ombud eller paketbox

 • Leverans till ombud

 • Legitimationskrav

 • Pris: 19 SEK på order under 299 SEK

Paketet ligger kvar och kan hämtas ut inom 7 dagar efter leverans. Om dessa 7 dagar passerar kommer paketet att gå i automatisk retur till oss. Om du känner att du inte har tid att hämta ut paketet kan du förlänga liggetiden via Postnords spårningslänk. Uthämtning av ombud kräver bådas legitimation alt. bank-id verifiering i Postnords app. Observera att det är ditt ansvar som mottagare att hämta ut paketet inom 7 dagar efter att leveransen är slutförd.

Hemleverans med Postnord

 • Leverans sker både under dag- och kvällstid

 • Pris: 59 SEK

Hemleveransalternativ som erbjuds till kunder på mindre orter. Du kommer att få en avisering i PostNords app eller Mina Paket-appen. Om du inte använder appen kommer du istället att bli aviserad genom SMS. Observera att vid kontaktlös leverans är det du som mottagare som har fullt ansvar för paketet efter att det lämnats.

Om leverans inte är möjlig på grund av särskilda skäl, kommer paketet att levereras till det närmaste postombudet och hållas där i avvaktan på en ny leveransbokning. Liggtiden är i 7 dagar. Vänligen kontakta Postnord eller din E-handlare i det fallet.


Leverans till ombud med ICA Paket

 • Leverans till ombud på din valda ICA-butik

 • Pris: 19 SEK på order under 199 SEK

 • Finns på utvalda orter och butiker

Du kommer få ett mejl från ICA Paket med spårningslänk när paketet är upphämtat hos Apotek Hjärtat. När paketet är framme hos ditt utvalda ombud så skickas en SMS-avisering om att paketet finns att hämta. Identifiering i form av giltigt ID eller Bank-ID behövs för uthämtning av paket. Paketet ligger kvar i 7 dagar. Om dessa 7 dagar passerar kommer paketet att gå i automatisk retur till Apotek Hjärtat.


Gordon logo

Leverans av kylda läkemedel

 • Leverans sker mellan kl 12-22 måndag till fredag, kl 09-18 lördagar samt kl 10-22 söndagar, beroende på postnummer.

 • Personlig överlämning av paketet

 • Levererar endast i Stockholm

 • Pris: 49 SEK på order under 399 SEK

Hemleverans där dina varor åker tempererat. ID-kontroll görs för samtliga leveranser. Om någon annan än mottagaren tar emot varorna visar denne upp både sitt egen och mottagarens legitimation. Du får ett sms med ett tidsspann för leverans och kan följa föraren i realtid. Vid misslyckad leverans genomförs maximalt 3 omleveransförsök innan en order går i retur.