Taggar: recept , jul

Saffranscheesecake med färska fikon

Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon. Recept från Ica.se

Ingredienser

Botten

75 g smör
150 g pepparkakor

Fyllning

2 dl crème fraiche
2 dl yoghurtkvarg med vaniljsmak
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
3 ägg

Till servering

färska fikon


Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Botten: Smält smöret. Mixa pepparkakorna och smöret i en matberedare.

Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 16 bitar). Ställ formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning: Vispa samman crème fraiche och kvarg med socker, saffran och ägg och häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, ca 35 minuter.

Låt kakan kallna.

Till servering: Skär fikonen i klyftor och servera till kakan.

 

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och kvarg.

Saffran av högsta kvalitet


Taggar: recept , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2020 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.

Cookies på Hjärtat

Apotek Hjärtat använder kakor (cookies) för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt och för att analysera och utveckla våra system och tjänster. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Du kan när som helst ändra dina cookieinställningar. Läs mer här