Taggar: recept , jul

Saffranscheesecake med färska fikon

Doften av saffran ger snabbt julstämning i köket. Denna krämiga cheesecake har dessutom pepparkaksbotten vilket ger ännu mer julsmak. Rör ihop fyllningen med några få ingredienser; saffran, ägg, socker, crème fraiche och kvarg med vaniljsmak. Servera kakan med färska fikon. Recept från Ica.se

Ingredienser


Botten

75 g smör
150 g pepparkakor


Fyllning

2 dl crème fraiche
2 dl yoghurtkvarg med vaniljsmak
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
3 ägg


Till servering

färska fikon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Botten: Smält smöret. Mixa pepparkakorna och smöret i en matberedare.

Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 16 bitar). Ställ formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning: Vispa samman crème fraiche och kvarg med socker, saffran och ägg och häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, ca 35 minuter.

Låt kakan kallna.

Till servering: Skär fikonen i klyftor och servera till kakan.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och kvarg.

Saffran av högsta kvalitet


Taggar: recept , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.