Taggar: torr hud , vinter

Motverka torr hud med Bepanthen

Det är inte alltid lätt att bibehålla en återfuktad och välmående hud. Påfrestningar såsom kallt klimat, tvättar och nötning kan lätt göra din hud både torr och narig. Därför finns Bepanthen som kan hjälpa din hud att bli mjuk och motståndskraftig igen.

I samarbete med Bepanthen


Vad vore vi utan vår hud? Den skyddar oss mot yttre påverkan, reglerar kroppstemperaturen, producerar viktiga D-vitaminer och har dessutom en viktig sensorisk funktion vid fysisk kontakt. Men den är också känslig och behöver omsorg för att hålla sig frisk.

De flesta drabbas av hudproblem någon gång i livet, och även om det oftast inte är allvarligt kan det vara plågsamt och irriterande. Det kan vara allt från hudutslag och rodnader till torrhet och klåda. Orsakerna är många och olika från person till person. Hudens kvalitet och känslighet beror i stor grad på vår ålder. Spädbarns mjuka ömtåliga hud är tunnare än vuxnas och är därför mer utsatt. Huden hos äldre personer förnyar inte hudceller lika snabbt vilket gör det yttre hudlagret tunnare, torrare och mindre motståndskraftig.

 

Förhindra torr hud

Hos en torr hud har överhuden en brist på fukt och fett. Det kan orsakas av kallt väder, torr luft, åldrande, varma duschar. Det går att förhindra en torr och narig hud genom att använda fuktkräm regelbundet, inte använda stark tvål eller irriterande ämnen på huden, inte duscha oftare än nödvändigt och använda ljummet vatten istället för varmt. Men oavsett hur noga man är drabbas helt enkelt vissa personer mer än andra, och när det händer krävs det att du tar extra hand om din hud.

 

Vilken Bepanthen passar dig?

Bepanthen Salva innehåller dexpanthenol som i huden omvandlas till vitamin B5 (pantotensyra). Vitamin B5 främjar hudens naturliga läkningsprocess genom att stimulera återbildning av nya hudceller. Salvan lägger sig också som ett skyddande lager på huden utan att hindra hudens förmåga att andas. Den innehåller varken zink eller andra ämnen som kan verka uttorkande. Utan parfym.

 

Bepanthen Kräm återfuktar och vårdar torr och lättirriterad hud. Den har samma vårdande egenskaper som Bepanthen Salva men med en lättare konsistens som passar vuxna och barn. Krämen absorberas lätt utan att kladd och kan smörjas även på ömtålig hud som t.ex. i ansiktet eller i nacken. Utan parfym.

 

Bepanthen SensiControl är en mjukgörande kräm för daglig användning. Krämen går lätt in i huden, hjälper till att stärka hudbarriären och håller känslig hud lugn. SensiControl är berikad med prebiotika som har visats stimulerar den sunda mikroflora som är en del av hudens naturliga skydd. Den innehåller även fuktbindande ämnen för en långvarigt fuktgivande effekt och naturliga lipider från bland annat olivolja och havtornsolja för att skydda huden mot uttorkning. Passar för vuxna, barn och spädbarn vid känslig eller mycket torr hud. Utan parfym.

Alla Bepanthen-produkter innehåller Dexpanthenol som omvandlas till vitamin B5 (pantotensyra) i huden. Den stabiliserar den naturliga hudbarriären och stödjer hudens egna återuppbyggnad.

 

Håll bebisens känsliga hud mjuk

Huden är ett oerhört viktigt skydd för ditt barn. Den hjälper till att hålla värmen, vätskebalansen och skyddar mot bakterier och andra farliga mikroorganismer. Dessutom är det ett sinnesorgan som hjälper barnet att uppleva beröring och smärta.

Oftast klarar sig ditt barns hud fint på egen hand, men eftersom bebisars hud är känsligare än äldre barns och vuxnas behöver den smörjas in oftare för att inte torka ut. På så sätt hjälper du huden att bli mer motståndskraftig mot hudirritationer. Tänk på att inte gnugga din bebis hud när du rengör den, utan badda försiktigt tills orenheterna är borta.

Bepanthen Salva vårdar torr och irriterad hud och är speciellt lämplig för spädbarn för lindring av blöjeksem eller röda stjärtar. Smörj in huden med salvan efter blöjbyte eller bad. Bepanthen kan även användas på torra läppar, vid solröd hud eller på bröstvårtorna efter amning. Salvan är oparfymerad och svider inte på huden.

Om din bebis fått utslag som spridit sig utanför blöjområdet, om huden gått sönder och vätskar eller om din bebis är febrig kan det ha uppstått en infektion och du bör rådfråga en läkare eller din BVC.


Taggar: torr hud , vinter

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.