Taggar: trötthet , energi

Trött, orkeslös och utmattad? 6 produkter som ger dig mer energi!

Om du känner dig trött eller utmattad kan det först behöva utredas. Det kan ha många olika orsaker som exempelvis vitaminbrist, sömnbesvär, depression, stress och sköldkörtelbesvär – åkommor som alla är minst lika viktiga att ta itu med och som ibland har med varandra att göra. Ta kontakt med vården om du är osäker.


Är du å andra sidan drabbad av smärre måndags-trötthet? Känner du dig ibland mentalt nere på grund av deppigt väder? Eller söker du en snabb energikick inför ett viktigt möte eller prestation av något slag? 

Spana in dessa 6 produkter!

1. Berocca Performance – Brustablett för prestationsförmåga och immunförsvar

En brustablett med frisk smak av apelsin som innehåller en rad B-vitaminer - B2, B3, B5, B6, B9, B12, magnesium och C-vitamin vars egenskaper kan bidra till minskad trötthet och utmattning. Den sistnämnda vitaminen bidrar inte bara till immunförsvarets funktion, den främjar dessutom kroppens upptag av järn.

Användning: 1 tablett dagligen, löses i ett glas vatten.

2. Dextro Energy – Druvsockertablett som ger snabb energi

Det är inte för intet som dessa druvsockertabletter ibland serveras under tuffare etapper på exempelvis löparlopp. Tabletten smälter snabbt i munnen och verkar snabbt. Druvsockertabletten höjer blodsockernivån, ger dig ny energi och hjälper dig att orka med en tuff utmaning – om det så är tillfällig sömnbrist eller sista kilometern i en löpartävling du ska besegra.

Användning: Tugga eller låt smälta i munnen.

3. Elexir Rosenrot – Kosttillskott för för prestationsförmåga och energiomsättning

Rosenrot är en växt som har använts sedan forntiden och det troddes att växten kan öka din fysiska prestationsförmåga. Elexir Rosenrot innehåller också Vitamin B5 som bidrar till normal mental prestationsförmåga och energiomsättning.

Användning: Svälj 1 tablett dagligen i samband med måltid.

4. Chisan*  – Växtbaserat läkemedel som lindrar trötthet och svaghetskänslor

Vill du hålla dig till en bas av naturliga ingredienser är Chisan ett alternativ som kan användas vid nedsatt prestationsförmåga som trötthet eller om du känner dig svag och orkeslös. Det är en flytande lösning som innehåller extraktkombinationen rosenrot, shisandra och rysk rot. Dessa tre ingredienser är adaptogener som anses stärka kroppen både mentalt och fysiskt när den utsätts för stress.

Användning: 15 ml 1–2 gånger dagligen vid behov.

*Traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid nedsatt prestationsförmåga såsom trötthet och svaghetskänsla. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig enbart på erfarenhet av långvarig användning. Från 12 år.

5. Mivitotal Plus – Multivitamintillskott som passar hela familjen

Ett komplett kosttillskott i flytande form som även de minsta i familjen kan äta – från 3 år och uppåt. Det innehåller en mängd ingredienser som 15 vitaminer, 9 mineraler och 18 aminosyror. Är även berikat med Q10 som är ett enzym kroppen själv producerar (men som avtar med åldern) och är en del av energiproduktionen.

Användning: 1–2 msk två gånger per dag tillsammans med måltid.

6. Boost by Carly's - Energishot för snabb energi och långvarigt fokus

När du behöver snabb energi och fokus men inte är törstig är Boost shot det perfekta alternativet för dig. En shot ger 180 mg koffein från de naturliga koffeinkällorna kaffebönor, grönt te och guarana. Dessutom får du ett tillskott av bland annat vitamin B3, B6, och B12 samt L-Tyrosin.


Oavsett vilken eller vilka produkter du väljer att använda är det viktigt att du alltid följer instruktionerna på produktens bipackssedel. Se hela Hjärtats sortiment inom kosttillskott som ger energi här.

 

 

vars egenskaper kan bidra till minskad trötthet och utmattning

Energigivande kosttillskott


Taggar: trötthet , energi

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.