Bepanthen

Bepanthen

Bepanthen är en salva med dexpantenol som skyddar och stödjer hudens återuppbyggnad samt vårdar torr och irriterad hud. Bepanthen lanserades 1944 och har sedan dess erbjudit noggrant framtagna hudvårdsprodukter som hjälper torr och känslig hud att bli välmående igen. Samtliga av Bepanthens produkter innehåller dexpanthenol – även kallad provitamin B5. Dexpanthenol hjälper till att stödja hudens naturliga återuppbyggnad, håller den mjuk samt återfuktad.

Bepanthen är speciellt lämplig för spädbarn för lindring av blöjeksem eller röda stjärtar. Smörj in huden med salvan efter blöjbyte eller bad. Bepanthen kan även användas på torra läppar, vid solröd hud eller på bröstvårtorna efter amning. Salvan är oparfymerad och svider inte på huden.

Bepanthen Original Salva och Kräm används för särskilda lokala hudområden. Salvan vårdar torr, narig och känslig hud, skyddar den och hjälper till att återuppbygga huden. Salvan är kliniskt dokumenterad för spädbarnsvård och skyddar mot hudrodnad hos bebisar. Krämen återfuktar och vårdar torr, lättirriterad och känslig hud.

Bepanthen DERMA är en hudvårdsserie med en unik formulering, Dexpanthenol Repair Complex, som verkar inifrån och ut för att angripa alla utmaningar med torr hud.

Bepanthen har även tagit fram en trestegsrutin, Sensiline, för känslig hud för att stärka hudbarriären och bidra till en sund hud. Steg 1 är att rengöra, steg 2 att återfukta och steg 3 att lugna huden.

Hos Apotek Hjärtat kan du beställa Bepanthen online.