Taggar: bepanthen , hudvård

Bepanthens noggrant framtagna hudvårdsprodukter hjälper dig med torr eller känslig hud att återfå en välmående hud. Oavsett om du lider av torr och narig hud eller har andra lindriga hudirritationer kan Bepanthen hjälpa dig och din familj, så att huden blir mjuk och len igen. Här nedan följer tips och råd kring en god hudvårdsrutin beroende på vad just din hud behöver.

Dexpanthenol är hemligheten bakom Bepanthen. Alla våra Bepanthen-produkter innehåller dexpanthenol – eller provitamin B5 som det också kallas. Dexpanthenol stödjer hudens naturliga återuppbyggnad och håller den mjuk, len och återfuktad.

Vad orsakar torr och narig hud?

Torr hud är det vanligaste hudproblemet och drabbar upp till cirka 50 % av världens befolkning*. Torr, narig och stram hud orsakas av brist på fukt och fett i överhuden och uppstår oftast på händerna, armbågarna, underbenen, hälarna och i ansiktet. Faktorer som kan påverka är bl. a kallt väder, torr luft, åldrande,  samt varma och långa duschar. En lösning som kan lindra problemet  är att använda fuktkrämer på hela kroppen regelbundet, särskilt på områden som har lätt till att bli torra, grova och nariga. Använda milda rengöringsprodukter utan irriterande ämnen och skydda huden mot stark kyla, sol och vind.  

Vårda och förebygg torr och narig hud med Bepanthen

Med Bepanthen kan du få en välmående hud igen

Oavsett hur noga man än försöker förhindra torr och narig hud drabbas helt enkelt vissa personer mer än andra, och när det händer krävs det att du tar extra hand om din och familjens hud. Bepanthen innehåller dexpanthenol och stödjer hudens egna återuppbyggnad. Det finns olika Bepanthen-serier beroende på hudtyp som lindrar och vårdar huden. Alla produkterna kan användas dagligen av spädbarn, barn och vuxna.

Hitta rätt hudvårdsrutin

Bepanthen DERMA för dig med torr hud

Bepanthen Derma är en hudvårdsserie som har klinisk bevisad effekt och innehåller en unik kombination av ingredienser som verkar djupgående och hjälper till att återställa torr hud. Bepanthen Derma ger omedelbar lindring och långvarig fuktighet. För bästa resultat, använd Derma Gentle Body Cleanser tillsammans med Derma Body Lotion eller Body Balm.

 • Absorberas snabbt och bildar ingen hinna
 • Tvålfri formula med ph5,5
 • Kliniskt tested och kliniskt bevisad
 • Utan parfym

Bepanthen Sensiline för dig med känslig hud

Bepanthen har utvecklat en 3-stegsrutin för känslig  hud och hud med  atopiskt eksem. Rutinen bidrar till att  stärka hudbarriären och tillföra fuktighet till huden. Steg 1: Rengör, Steg 2: Återfukta, Steg 3: Lugna. En hudvårdsrutin som inte irriterar din hud, så du kan njuta av livet igen. Bepanthen SensiCalm är en CE-märkt medicinteknisk produkt.

 • Bepanthen SensiControl är berikad med prebiotika
 • Bepanthen SensiCalm lindrar klåda inom 30 min
 • Utan parfym
 • Passar hela familjen

Bepanthen Original för särskilda lokala hudområden

Bepanthen salva och kräm används på särskilda lokala hudområden. Salvan vårdar och förebygger mycket torr och narig hud. För spädbarn skyddar  och förhindrar den hudrodnad. Salvan bildar ett skyddande lager på huden, utan att hindra hudens förmåga att andas. Krämen vårdar och återfuktar torr och lättirriterad hud, samt absorberas snabbt i huden utan att verka kladdig.

 • Återfuktar torr, irriterad och känslig hud
 • Stärker hudens egna skyddsbarriär
 • Passar hela familjen
 • Utan parfym

Bepanthen skyddar och stödjer hudens egen återuppbyggnad. Genom hela livet!

*Farage MA. The prevalence of sensitive skin. Front Med. 2019;6:98.

Taggar: bepanthen , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.