Upptäck L300s nya hudvårdsserie med niacinamid

L300 lanserar en prisvärd hudvårdsserie med niacinamid för oljig och kombinerad hud. I serien finns serum, dagkräm och nattmask som alla innehåller niacinamid som reglerar talgproduktionen, minskar förstorade porer och stärker hudbarriären. Produkterna innehåller även cica som lugnar och dämpar irritation. Hudvårdsserien är oparfymerad, innehåller inga animaliska ingredienser och passar även dig med känslig hud. Resultatet blir en klarare och långsiktigt balanserad hud med färre orenheter.

Be Clear Purifying Serum

Be Clear Purifying Serum är ett multifunktionellt serum som reglerar talgproduktionen, reducerar orenheter och minskar synligheten av porer. Serumet innehåller även ingredienser som cica som lugnar och dämpar irritation och hyaluronsyra som verkar fuktgivande. Serumet är oparfymerat.

 

Matte Moist Light Cream

Matte Moist Light Cream är en balanserande lätt oparfymerad ansiktskräm med niacinamid som motverkar orenheter och ger en matt finish på huden direkt samt ger en jämnare hudtextur. Ansiktskrämen stärker även hudbarriären, återfuktar och lugnar huden. 

 

Pure Calm Overnight Mask

Pure Calm Overnight Mask är en parfymfri nattmask som motverkar orenheter, stärker hudbarriären och dämpar rödhet. Med en härligt krämig textur som ger rikligt med fukt. Masken lugnar huden under natten och dämpar irritation. Den kan användas varje kväll! Förutom niacinamid och cica innehåller nattmasken även sheasmör som verkar fuktgivande och mjukgörande för huden. 

 

Därför ska du använda Niacinamid i din hudvårdsrutin:

Niacinamid är en ingrediens inom hudvård som verkligen kan göra skillnad för din hud, och har en väldokumenterad effekt. Ingrediensen är multifunktionell, effektiv men samtidigt mild för huden.

  • Niacinamid reglerar talgproduktionen och reducerar synligheten av förstorade porer.
  • Niacinamid stärker hudbarriären.
  • Niacinamid reducerar förekomsten av finnar och orenheter genom att motverka tilltäppta porer  

 

Enkel hudvårdsrutin för oljig och kombinerad hud:

Rengör med Deep Cleansing Gel

Använd Deep Cleansing Toner. Du kan applicera toner med hjälp av en bomullsrondell. Vissa föredrar även att droppa några droppar toner i händerna och varsamt massera in i huden.

Applicera Be Clear Purifying Serum

Applicera ansiktskrämen Matte Moist Light Cream.

På kvällen byter du ut ansiktskrämen mot Pure Calm Overnight Mask. 

4 myter om oljig hud

Man kan ta bort porer – Myt! Du kan tyvärr inte trolla bort dina porer, men som tur är finns det saker du kan göra för att minska synligheten av dina porer. Att använda hudvårdsprodukter med niacinamid är en av dem. Niacinamid reducerar synligheten av porer på grund av att stora porer bland annat beror på överflödig talg som fyller ut och utvidgar porerna.

Oljig hud behöver inte fukt – Myt! En vanlig föreställning är att man ska ’torka ut’ finnar, men faktum är att även en fet hud behöver mycket fukt. För lite fukt kan få talgproduktionen ur balans och göra så att ännu mer talg produceras vilket i sin tur kan göra huden ännu mer glansig och porerna upplevs större.

Oljig hud ska rengöras mycket – Myt! Överdriven rengöring kan göra att man rubbar hudens fuktbalans och skadar hudbarriären. För de flesta räcker det med att rengöra oljig hud med en mild rengöring morgon och kväll, och komplettera med en rengöring med peeling-effekt såsom L300 Enzyme Peel 1-2 gånger i veckan.

Du ska använda färre produkter vid oljig/kombinerad hud – Myt! Den ultimata hudvårdsrutinen för en oljig eller kombinerad hud har inte så mycket att göra med antalet produkter du använder, utan handlar om att hitta rätt produkter och ingredienser för din hud. Niacinamid är en fantastisk ingrediens för oljig och kombinerad hud. 


Taggar: l300 , hudvård , oljig hy , niacinamide , kombinerad hy

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.