Hjärtats barnsol – en pålitlig vän soliga dagar

Nu är tiden här då solkrämen har en given plats i ryggsäcken som packas till förskola och skola. Hjärtats barnsol är en serie solskyddsprodukter särskilt anpassade för barn. Läs mer om produkterna nedan, och ta del av våra bästa tips för att skydda barnen mot solen.

 

I kapp med att tussilagon vänder sig solgul upp mot himlen tillbringar vi mer tid utomhus. Det gäller inte minst barnen som går i förskola och skola. I glädjeyran över att den efterlängtade värmen är tillbaka kan det vara lätt att glömma bort att även vårsolen är stark. Barns hud är tunnare och känsligare än vuxnas, och ska alltid skyddas mot solens strålar.  

Hjärtats barnsol är en serie med sju prisvärda, oparfymerade produkter. Sedan tidigare finns två sollotioner med SPF 30 och SPF 50+, två solsprayer med SPF 30+ och SPF 50+ samt ett solstick med SPF 50+. Nyheter för i år är en solmousse spf 50 och en sol-roll on spf 50+.

Hjärtats barnsol är producerade i Norden och utvecklade specifikt för barnens hud, då de återfuktar, mjukgör och är smidiga att applicera. De är mycket vattenresistenta och innehåller ett fotostabilt UV-filter, vilket betyder att det inte bryts ned av solens strålar och tappar effekten. Det är dock alltid viktigt att bättra på solskyddet särskilt efter bad eller om man svettas mycket.

Till serien är UV-filtren valda med omsorg, och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Produkterna innehåller både ett kemiskt filter och ett fysikaliskt filter, vilket ger ett extra högt skydd. Ett kemiskt filter tar upp UV-strålningen i huden och omvandlar den till ofarlig strålning. Ett fysikaliskt filter reflekterar bort strålarna från huden.

 

Årets nyheter

Hjärtats Solmousse Barn spf 50 

Återfuktande, skyddande och mjukgörande mousse. Ger ett högt och omedelbart skydd mot solens strålar. Använd rikligt med solskydd och smörj innan barnet går ut. Bättra på under dagen. Moussen passar normal hud och är lämplig för barn från 1 år. Mycket vattenresistent och parfymfri.

Hjärtats Sol-roll on Barn spf 50+

Återfuktande, skyddande och mjukgörande sollotion roll-on. Ger ett högt och omedelbart skydd mot solens strålar.  Applicera direkt på barnets hud med roll-on applikatorn. Använd rikligt med solskydd och smörj innan barnet går ut. Bättra på under dagen. Produkten har spf 50+ vilket klassas som ett mycket högt skydd.

 

Sedan tidigare finns sollotion, solspray och solstift i serien Hjärtats Sol Barn.

 

Hjärtats Sollotion Barn SPF 30 och Hjärtats Sollotion Barn SPF 50+

Återfuktande, skyddande och mjukgörande lotioner. Ger omedelbart skydd och smörjs in innan barnen går ut. Använd rikligt med lotion till hela kroppen. Bättra på med jämna mellanrum under dagen. Mycket vattenresistenta och passar både soliga vårdagar som sommardagar på stranden. Parfymfria.

 

Hjärtats Solspray Barn SPF 30 och Hjärtats Solspray Barn SPF 50+

Skyddande och återfuktande solskydd i sprayform som absorberas snabbt utan att kladda – perfekta för de barn som inte tycker om att smörja in sig. Spraya rikligt med solspray jämnt över hela kroppen innan barnen går ut. Bättra på regelbundet under dagen, och alltid efter bad. Innehåller bland annat glycerin och vitamin E som skyddar, vårdar och mjukgör huden. Mycket vattenresistenta och parfymfria.

 

Hjärtats Solstift Barn SPF 50+

Perfekt att använda på känsliga områden som läppar, näsa, öron och kinder, som ofta exponeras för mest sol under en dag. Enkelt att bättra på under dagen och ger omedelbart skydd mot solens strålar. Bivax och vegetabiliska oljor håller huden smidig och återfuktad. Vattenresistent och parfymfri.

7 soliga tips

💚 Barn under två år ska inte vistas i solen överhuvudtaget, utan alltid  skyddas med kläder eller vara i skuggan.

💚 Låt inte barnen vara i solen mellan klockan 11 och 15. Då är solen som starkast och kan göra mest skada.

💚Komplettera gärna solkräm med kläder som skyddar. Mörka kläder i svart eller mörkblått skyddar bättre än ljusa färger. Även materialet spelar in. Syntetiska och semisyntetiska kläder i form av polyester eller rayon är de bästa alternativen. Också ylle och denim skyddar bra (men det blir ofta lite för varmt under sommaren).

💚 Kom ihåg att sätta på barnen solhatt eller keps och solglasögon. Även ögonen behöver skyddas.

💚 Se till att barnen alltid kan söka skugga. Allra bäst är såklart att undvika heldagar på stranden, men om ni ändå tillbringar dagen där ska ni packa med parasoll.

💚 Smörj in barnen på nytt med jämna mellanrum, särskilt efter bad eller om barnet svettas mycket. Glöm inte öronen.


💚Använd mer solkräm än vad du tror. Rikligt med solkräm till hela kroppen. Om du använder för lite solkräm skyddar den inte tillräckligt.  


Taggar: solskydd för barn , solkräm barn , hjärtats barnsol
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.