aveeno

Aveeno

Aveeno erbjuder hudvård speciellt framtagen för dig med mycket torr och känslig hud. Hudens mikrobiom består av mikroorganismer som finns naturligt på hudens yta, som kan förändras när man har mycket torr och kliande hud. Det är inte bara viktigt att återställa hudens fuktbarriär utan även att förbättra balansen i hudens mikrobiom.

Aveeno har studerat havre i över 40 år och har nyligen upptäckt nya egenskaper hos kollodial havre, som fungerar likt prebiotika för huden och stödjer tillväxten av mikroorganismer i hudens mikrobiom. I sortiment hittar du hand - och kroppsprodukter som erbjuder allt du behöver för en daglig kroppssrutin. Produkterna från Aveeno innehåller ett unikt trippel havrekomplex som består av havremjöl, havreolja och havreextrakt. Trippel havrekomplexet kan bidra till att förbättra hudens naturliga mikrobiom för en smidig och mer elastisk hud.

Aveeno Skin Relief

Passar för mycket torr, irriterad och känslig hud och bidrar till att förbättra hudens naturliga balans, lugnar och återfuktar och gör huden mer motståndskraftig.

Aveeno Dermexa

Speciellt anpassad för irriterad hud orsakad av mycket torr hud och hjälper till att stärka hudens barriär samt till att återställa balansen i hudens naturliga mikrobiom. Innehåller ceramider som hjälper huden att bibehålla sitt skyddande lager.

Fördelarna med havre i hudvård

- Återfuktar och återställer fuktbalansen hos torr hud

- Skapar en skyddande barriär som hjälper till att bibehålla den naturliga hudbarriären

- Lugnar känslig hud och kan minska klåda och andra former av irritation orsakad av torr hud

Aveeno strävar efter att endast inkludera ingredienser som uppfyller högsta standard samt är skonsamma för din hud och vår miljö. Från dag ett har Aveeno arbetat med lokala jordbrukare i olika länder för att införskaffa och bearbeta havre på ett sätt som bevarar dess renhet och är till nytta för hudens egenskaper.

Havret köps från familjeägda gårdar, belägna i svalare områden som är bäst lämpade för havrets tillväxt. Den perfekta mixen av svalare klimat och låg luftfuktighet ger en extra fördel för Aveenos prebiotiska havre, som bearbetas minimalt. Havremjölet är icke-GMO och tillverkat av havre av livsmedelskvalitet. Endast miljöanpassade metoder används, så som låg värme och grödorotation. För att minimera energianvändningen under transport används en kombination av järnväg och lastbil från gård till kvarn. Aveeno-flaskorna är tillverkade av 100% återvinningsbart material och alla kartonger är FSC certifierade. 

Köp hudvård från Aveeno online, exklusivt hos Apotek Hjärtat!