Taggar: semester , resa , hemapotek

Farmaceuten tipsar: Semesterapoteket

Ett besök i naturen, skönt hemmahäng eller ett härligt dopp i sjön. Oavsett vad du ska göra är det en god idé att bygga upp ett litet sommar- eller semesterapotek – så kan du njuta av semestern i lugn och ro.

 

Skrubbsår, solbränna och allergier är några saker som kan höra sommaren till. Beroende på vilka planer du har kan ett semesterapotek byggas upp på olika sätt. Plåster, sårtvätt, värk- och febernedsättande och solskyddskräm är alltid bra att ha med sig både på semesterresor och dagsutflykter.


– Vanliga åkommor på sommaren är insektsbett, vätskebrist, magbesvär och åksjuka. Det är också vanligt att bränna sig i solen och att få svullna och tunga ben på grund av värmen, säger Ermal, apotekschef.  

 

Semestra i lugn och ro

Låt inte semestern bjuda på ovälkomna överraskningar. Fästingar som kan sprida TBE trivs också i värmen och finns på flera platser i vårt avlånga land. Att vaccinera hela familjen är därför klokt, speciellt om du planerar att befinna dig i utsatta områden. Via Apotek Hjärtats samarbetspartner Min Doktor kan du få hjälp med TBE-vaccination.


Fästingar kan också sprida andra sjukdomar som borrelia, så har du varit utomhus, ha gärna för vana att borsta av kroppen när du kommer in. Har fästingenen väl satt sig är en pincett eller fästingplockare bra att ha nära till hands. Det enklaste sättet att få bort fästingen är att ta tag om den så nära huden som möjligt och sedan dra rakt upp utan att vrida.

 

– Genom att vara väl förberedd kan du njuta mer av ledigheten, oavsett vad den har att bjuda på. Ta gärna del av vår checklista så att du inte missar något. Kom också ihåg att ta med dig tillräckligt av dina receptbelagda mediciner, så att de räcker hela resan.

 

Farmaceuten tipsar: Checklista inför semestern

Mycket ska packas innan semestern. Här har vi listat det mest väsentliga när det gäller ditt reseapotek.

 

+ Egna mediciner så det räcker hela semestern!

 

Bra att ha


Taggar: semester , resa , hemapotek
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.