IDUN Minerals

Det svenska sminkmärket IDUN Minerals tillverkar vårdande och skyddande mineralmakeup utan parfym som passar alla hudtyper. Basprodukterna är tillverkade av 100% höggrenade mineraler och innehåller inga ämnen som kan orsaka klåda eller allergiska reaktioner. Produkterna är även vattenfria vilket motverkar bakteriebildning. I IDUN Minerals serie ingår foundations, concealer, puder, rouge, bronzer, ögonskuggor, volymgivande och separerande mascaror, makeupborstar och nagellack i olika nyanser. IDUN Minerals startades 2011.

Produkterna är utvecklade och framtagna i samarbete med svenska hudspecialister och forskare. IDUN Minerals är noga med att alla deras produkter håller högsta kvalitet och endast innehåller ingredienser som skyddar och är snälla mot huden. I och med de gynnsamma ingredienserna passar IDUN Minerals makeup även den med extra känslig hy. I mineralprodukterna hittar du vårdande ingredienser som bland annat zink, titan, mica, lingonförolja, järn och vitamin E. IDUN Minerals tar avstånd från ingredienser som kan medföra besvär. Till exempel innehåller inga av produkterna nickel, parfym, parabener, talk eller krom.

I och med att IDUN Minerals puderfoundation endast innehåller mineraler är den allergivänlig. Det är den enda sminkprodukten som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Parabener är ett konserveringsmedel som används i smink. På senare tid har det diskuterats om att parabener kan ha en hormonstörande effekt. Därför har IDUN Minerals bestämt sig för att inte ha parabener i sina produkter. De använder sig istället av olika konserveringsmedel i olika produkter. Detta innebär att någon som är allergisk mot ett speciellt konserveringsmedel i ett läppstift, kan istället välja ett annat i IDUN Minerals sortiment som innehåller ett annat slags konserveringsmedel. Vissa produkter är däremot helt vattenfria och innehåller därmed inte heller konserveringsmedel.

De allra flesta produkter i IDUN Minerals sortiment är veganska och märkets målsättning i framtiden är att bli ett helveganskt skönhetsmärke. Vad menas med att en sminkprodukt är vegansk? När en produkt är vegansk innebär det att inga ingredienser i kosmetikan kommer från djur. IDUN Minerals använder sig av två ingredienser som inte klassas som veganska. Dessa är bivax som finns i mascaror och carmine, som är ett rött färgpigment som bland annat finns i rouge och ögonskuggor. Företaget gör inga typer av tester på djur.

Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du ett brett utbud av produkter från IDUN Minerals sortiment. Du hittar allt från mineralögonskuggor till läppstift och läppglans i härliga färger. Beställ makeup från IDUN Minerals online hos oss på Apotek Hjärtat!

Läs mer
{{filter.Title}}

Hjärtat tipsar

(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.