idun

IDUN Minerals

Det svenska sminkmärket IDUN Minerals tillverkar vårdande och skyddande mineralmakeup utan parfym som passar alla hudtyper. Basprodukterna är tillverkade av 100% höggrenade mineraler och innehåller inga ämnen som kan orsaka klåda eller allergiska reaktioner. Produkterna är även vattenfria vilket motverkar bakteriebildning. I IDUN Minerals serie ingår foundations, concealer, puder, rouge, bronzer, ögonskuggor, volymgivande och separerande mascaror, makeupborstar och nagellack i olika nyanser. IDUN Minerals startades 2011.

Produkterna är utvecklade och framtagna i samarbete med svenska hudspecialister och forskare. IDUN Minerals är noga med att alla deras produkter håller högsta kvalitet och endast innehåller ingredienser som skyddar och är snälla mot huden. I och med de gynnsamma ingredienserna passar IDUN Minerals makeup även den med extra känslig hy. I mineralprodukterna hittar du vårdande ingredienser som bland annat zinkoxid, titaniumdioxid, järnoxid, mica, lingonförolja och E-vitamin. IDUN Minerals tar avstånd från ingredienser som kan medföra besvär. Till exempel innehåller inga av produkterna nickel, parfym, parabener, talk eller krom.

I och med att IDUN Minerals puderfoundation endast innehåller mineraler är den allergivänlig. Det är den enda sminkprodukten som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Parabener är ett konserveringsmedel som används i smink. På senare tid har det diskuterats om att parabener kan ha en hormonstörande effekt. Därför har IDUN Minerals bestämt sig för att inte ha parabener i sina produkter. De använder sig istället av olika konserveringsmedel i olika produkter. Detta innebär att någon som är allergisk mot ett speciellt konserveringsmedel i ett läppstift, kan istället välja ett annat i IDUN Minerals sortiment som innehåller ett annat slags konserveringsmedel. Vissa produkter är däremot helt vattenfria och innehåller därmed inte heller konserveringsmedel.

99% av IDUN Minerals sortiment är veganskt och har som målsättning att bli 100% veganskt inom en nära framtid. Vad menas med att en sminkprodukt är vegansk? När en produkt är vegansk innebär det att inga ingredienser i kosmetikan kommer från djur. IDUN Minerals gör inga typer av tester på djur. IDUN Minerals använder sig av två ingredienser som inte klassas som veganska. Dessa är bivax som finns i mascaror och carmine, som är ett rött färgpigment som bland annat finns i rouge och ögonskuggor.

Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du ett brett utbud av produkter från IDUN Minerals sortiment. Du hittar allt från mineralögonskuggor till läppstift och läppglans i härliga färger. Beställ makeup från IDUN Minerals online hos oss på Apotek Hjärtat!

86 produkter

Visa fler

Visar 24 av 86 produkter