Taggar: vinter

Tipsen som gör vintern ännu härligare

Är du kittad för vintern? Vintermånaderna kan bjuda på isiga gator, kyla och mörker. Men också gnistrande snö, skön återhämtning, lek och mysiga stunder – både inne och ute. Här är några tips på produkter som gör vintern riktigt skön och härlig.

 
Bättre grepp på promenaden

Små steg, lite lägre tyngdpunkt och halkskydd kan hjälpa dig från att ramla när det är halt ute. Det finns halkskydd för både promenader och löpning. Hjärtats Halkskydd Promenad är diskreta och utformade för att vara enkla att ta på och av – även på stående fot. De har effektiva dubbar under fotblad och häl för att ge dig ett bra fäste på snö och is. Ska du ut på en löprunda eller rask promenad är Hjärtats Halkskydd Löpning att rekommendera.

Syns bra i vintermörkret

Vintern är en mörk årstid och för att förhindra olyckor är det viktigt att du syns bra när du rör dig i trafiken. Det finns olika typer av reflexer och det är bra att tänka på att man ska synas både framifrån och bakifrån. Till vuxna, barn och hundar hittar du reflexer med gulliga motiv, reflexvästar, reflexband och mycket mer. Har du mindre barn finns det även reflexrem för barnvagnen som gör att ni syns på 300 meters avstånd. Reflexer är en färskvara och tappar med tiden sin reflektionsförmåga. Det är därför bra att inför varje ny vintersäsong köp nya.

 

Förbered huden på vinterrusk

På vintern blir huden lätt torr och kan behöva lite extra skydd och fukt. Särskilt ansiktet som oftast är mer utsatt av kyla och hårda vindar. Använd gärna en fetare kräm som mjukgör och skyddar mot fuktförlust. En cold cream kan ge räddning åt din hud under kalla vinterdagar. Avéne Cold Cream är en fet mjukgörande hudkräm för både ansikte och kropp som ger bra skydd vid kyla och blåst. Applicera den gärna kvällen innan du ska vara ute i hårt väder. 

Weleda Cold Cream är en ekologisk, näringsrik kräm för ansiktet som skapar ett skyddande lager på huden med naturliga ingredienser så som bivax och mandelolja.

 

Håll kylan borta

”Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” har du säkert hört förut och det stämmer faktiskt ganska bra. För om du håller dig varm är det lättare ha kul och njuta av vintervädret. Klä dig gärna efter lager på lager-principen och håll fötterna varma med hjälp av ett par ullsulor i skorna som isolerar mot den kalla marken.

Handvärmare i vantarna

För att värma kalla händer finns det praktiska handvärmare från Springyard som är effektivt och ger värme i cirka en timme. Lägg handvärmarna i vantarna eller jackfickan kalla dagar för att ge dina händer lite extra värme. Koka handvärmarna efter användning för att kunna använda de igen.

 

D-vitamin som kosttillskott

Kosttillskott ska aldrig ersätta en varierad kost. Genom kosten får du i dig det allra mesta som din kropp behöver. D-vitamin kan dock vissa behöva äta som kosttillskott – särskilt på vintern. D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion och för att bibehålla normal benstomme. Vitamin D finns som rent kosttillskott för både vuxnaveganer och till barn över tre år. Du hittar också ibland vitaminen i multivitamintabletter, vilket passar dig som inte behöver någon större mängd. Tänk på att inte överskrida rekommenderad daglig dos.  

Koppla av med te

En skvätt mjölk, honung eller en skiva citron – hur dricker du ditt te? Oavsett vilket du föredrar så hittar du Pukas aromatiska tesorter hos oss på Hjärtat. Prova till exempel deras örtte Vanilla Chai med ljuvliga smaker från bland annat kanel, vanilj, kardemumma och ingefära. Häll upp en kopp te och läs en bok eller lyssna på avkopplande musik för att hitta ny energi under vinterhalvåret.

 

Värmefilt till soffan

Vill du ta soffmyset till nästa nivå kalla dagar? Med denna elektriska värmefilt från OBH Nordica slipper du frysa. Den gosiga filten har tio olika temperaturinställningar och är tillverkad i mjukt och skönt tyg. Den har även automatisk avstängning och överhettningsskydd.   

Ro om dina fötter

Fixa ett härligt hemmaspa med återfuktande ansiktsmasker och bubblande fotbad. Revlon Prediprep Spa är ett härligt fotbad kombinerat med massage som ger dina fötter en avslappnande stund. Dina fötter mår bra av omsorg även på vintern. Fotbadet kommer även med ett predikyrkit som du kan använda efter det förberedande fotbadet. 


Taggar: vinter

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.