Taggar: hudvård , torr hy , vinter

Vinterns hudräddare från topp till tå

Isande kyla, bitande vindar och gnistrande snö kan göra livet tufft för huden. Hur hjälper vi den på traven? Vi ger dig 5 återfuktande produkttips från topp till tå.

 
När den bitande vinterkylan kommer är vi noga med att hoppa i värmande kläder från topp till tå för att inte frysa. Samtidigt går det inte att skydda huden helt från kallare vindar, vilket innebär att den förlorar fukt och snabbt känns både torrare och stramare. Men vinterväder behöver inte vara dåliga nyheter för din hud, tvärtom går den att skydda i kylan. Med hjälp av rejält återfuktande produkter ger du huden de bästa förutsättningarna för att huden ska kännas frisk och pigg även under vinterhalvåret.

 

Populära produkter för torr hy

Återfukta kroppen från topp till tå

En fuktgivande ansiktscreme är en bra investering för din hudvårdsrutin. Men glöm inte bort att även resten av kroppen behöver lite kärlek och omvårdnad för att inte kännas torr, kliande och stram. Här är några utvalda favoriter som hjälper dig till vacker och välmående vinterhud – allt ifrån vårdande olja, mild duschgel, handkräm och vårdande salva för läpparna.

 

Skyddande olja
En ansiktsolja verkar både återfuktande och skyddande. Använd som serum eller addera några droppar i din vanliga fuktcreme. Apolosophy Sensitive Oil Serum 30 ml.

Mild duschgel
Duscha inte för varmt och bjussa gärna huden på milda och oparfymerade produkter för att hjälpa huden att behålla fukt och smidighet. Hjärtats Duschgel är oparfymerad och rengör utan att torka ut huden. Den innehåller även aloe vera som lugnar huden. Passar extra bra för den som duschar ofta. Hjärtats Duschgel Oparfymerad 400 ml.

Vårda dina händer
En klassisk cold cream ger dina händer extra fukt och skydd i det kalla vintervädret. Använd den regelbundet för mjuka och fina händer. Avène Cold Cream passar den med torra händer då den har en rik och fyllig konsistens. Smörj gärna in händerna redan kvällen innan om du planerar att vara ute dagen därpå. Avène Cold Cream 40 ml.

Smörj in kroppen
En torr hud kliar ofta. Smörj in din lätt fuktiga hud direkt efter duschen, så återfuktar du verkligen på djupet och slipper kliandet. Eucerins pH5 Lotion bygger upp hudens naturliga försvar och passar extra bra för den med känslig hud. Eucerin pH5 Lotion 400 ml.

Fnasfria läppar
Gör munnen mjuk och fnasfri genom att försiktigt skrubba läpparna med en fuktig frottéhandduk. Smörj in med fuktgivande salva. Denna från Decubal fungerar även utmärkt att använda på andra torra partier på kroppen som armbågar eller nagelband. Decubal Lips & Dry Spots Balm 30 ml.

 

Tips!

Hjälp huden på traven genom att smörja in dig både morgon och kväll under vinterhalvåret.


Taggar: hudvård , torr hy , vinter

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.