Taggar: semester , sommar

Så förvandlar du hemestern till succéster

Sommaren är för många en tid för gemenskap och umgänge. I år kommer den utan tvekan se lite annorlunda ut, men med lite påhittighet och fantasi så behöver den varken bli tråkig eller ensam, tvärtom. Här ger vi tips på roliga saker att göra tillsammans, oavsett hur restriktionerna ser ut resten av sommaren.

 1. 1
  Picknick i trädgården

  Utflykter behöver varken vara stora eller särskilt långa för att bli lyckade. Tvärtom kan det vara både mysigare, enklare och mer praktiskt att stanna på hemmaplan. Samla familjen till en vackert uppdukad picknick i trädgården eller på balkongen. Här (se bild ovan) har vi bland annat mixat en nyttig och svalkande juice med spirulina.

  Spirulina-juice (ca 1 liter)

  1/2 gurka 
  30 g färsk spenat
  2 msk färskpressad limejuice  
  2 bananer 
  1 1/2 dl vatten 
  2 tsk spirulina

 2. 2
  Utmana familjen i krocket 
 3. Att tävla är alltid lika kul, så varför inte utmana hela familjen i en hederlig krocketturnering? Ett bra pris kan vara att vinnaren får bestämma vad man ska göra resten av dagen. Psst! Glöm inte myggstift och solskydd.
 4. 3
  Gör en skattjakt
 5. Problem med rastlösa barn? En skattjakt sätter du enkelt ihop på några minuter. Gör en karta över uteplatsen eller parken och placera ut stora röda kryss där barnen ska leta. Är barnen lite äldre kan du istället sätta ihop kluriga rebusar som leder dem fram till skatten. Förslag på passande saker att gömma är en påse med bullar, en stor skål med jordgubbar, små figurerbarnböckernapparkritorbitar av ett pusselbyggklossar med mera. Här är det endast fantasin som sätter gränser. Lycka till!
 6. 4
  Meditation och Yoga
 7. Samla alla dina vänner, i en park eller hemma i trädgården om du har en sådan, för en mysig och avkopplande yoga-session. Sätt ihop passet själv eller ta med dig en bärbar dator och dela ett pass från YouTube. Här finns massor av inspiration att finna, både för nybörjaren och den mer erfarna yogisen. Utrustningen hittar du hos oss, vi har ett brett sortiment av bland annat yogamattorblock och yoga-straps.
 8. 5
  Digital temakväll: Sportkväll, quiz eller makeupfest
 9. Regnigt ute? Ställ inte in kompisträffen för det, gör den bara digital istället. Teams och Zoom är exempel på fiffiga appar som tillåter videosamtal med flera personer samtidigt. Titta på en serie genom att dela skärmen, utmana med ett roligt quiz eller varför inte ha en skönhetskväll tillsammans? Hos oss hittar du massor av spännande beauty-produkter. Testa en var och dela resultatet med varandra.
 10. 6
  Magiska såpbubblor
 11. Alla blir glada av såpbubblor! Men har du testat att göra dina egna? Med hjälp av några få ingredienser och enkel rekvisita skapar du magiska såpbubblor. Ett verktyg för att skapa bubblorna fixar du med hjälp av ett tjockare bomullssnöre och två pinnar. Knyt ihop snöret så att det bildar en sammanhållen triangel som du sen fäster mellan pinnarna. Blanda försiktigt ingredienserna i ett större kar och doppa ner snöret, sen är det bara att svepa det genom luften, och förundras över de böljande vackra formerna. 
 12. Tips! Ju mindre vatten du använder, desto segare och mer hållbara bubblor blir det.
 13. Ingredienser såpbubblor
 14. ½ dl diskmedel
  ½ dl glycerol (finns på apoketet)
  2-5 dl vatten
  1 tsk strösocker

  Det här behöver du

 15. Två pinnar
  Ett tjockare snöre

 


Taggar: semester , sommar

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.