Skön och skyddande ansiktsvård

Precis som din garderob ändrar sig i takt med att temperaturen stiger behöver också din hudvårdsrutin ses över inför sommaren. Med rätt produkter får du en vacker sommarhy.

 

Eftersom solens strålar är den största anledningen till att vi får rynkor och pigmenteringar är en solkräm för ansiktet med hög solskyddsfaktor, gärna minst spf 30 eller mer, din viktigaste investering under de varma månaderna. Sommarhyn upplevs ofta som lite fetare eftersom talgproduktionen vanligen hamnar i obalans. Satsa på ansiktsvård som både är lätt återfuktande och ger en matt finish, så slipper du den glansiga effekten. Känns hyn trött, glåmig och väldigt uttorkad är fuktgivande masker och serum ett hett tips.

 

Vilka ingredienser ska jag hålla utkik efter?
Din sommarhy mår extra bra av barriärstärkande niacinamide, antioxidanten E-vitamin, fuktgivande hyaluronsyra, pigmentblekande C-vitamin och lugnande aloe vera.

 

Vilka ingredienser bör jag undvika?

Under sommaren behöver din hud fukt och inte fett, så lägg gärna undan hudvård med tjockare konsistenser. En bra tumregel är ju varmare väder, desto lättare krämer! Exfolierande produkter med AHA-syra är inte sommarhyns bästa vän, eftersom de tunnar ut huden och gör den extra solkänslig. Välj snällare enzympeelingar istället. Använder du anti age-produkter som innehåller retinol på kvällen bör du alltid komplettera med solskyddsprodukter under dagen.

 

Hur kombinerar jag solskydd och makeup på ett bra sätt?

Börja alltid med en mattande solkräm för ansiktet med hög spf, gärna 30 eller mer. Applicera därefter din vanliga makeup. Även om många sminkprodukter innehåller solskydd ger de inte samma fullvärdiga skydd som en fuktcreme med spf. Detta eftersom vi ofta inte applicerar makeup lika noga som en solkräm. Dessutom har makeup en tendens att svettas bort under dagen och innehåller i regel lägre solskyddsfaktor. 

Visste du att…

… AHA-syra tunnar ut huden och gör den mer känslig för sommarens sol.


Taggar: ansiktsvård , hudvård , sommar , solskydd

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.