Taggar: ella , kvinnohälsa , gravid

Trygg träning och rörelseglädje med Ella – under och efter graviditet

Ingen graviditet eller förlossning är den andra lik. Din upplevelse är unik. I den medicinska appen Ella får du personlig vård och stöttning, under och efter din graviditet, av legitimerade fysioterapeuter inriktade på kvinnohälsa.


Under graviditeten genomgår din kropp en stor förändring. Därför är det inte konstigt att ibland känna oro, obehag och smärta. Men ingen graviditet är den andra lik. Somliga besväras mindre, andra mer – och ingen ska behöva tampas med besvär som det går att få hjälp med.

I vårdappen Ella får du stöd genom digitala vårdbesök och chatt med din fysioterapeut, och personligt utformade program för träning och rehab för att förebygga och behandla vanliga graviditetsrelaterade besvär.

Hur kan fysioterapi hjälpa under och efter graviditet?

När kroppen får kärlek och omtanke i form av fysioterapi och fysisk aktivitet går det att förebygga och behandla bland annat:

● Ländryggssmärta

● Urinläckage

● Förlossningsdepression

● Graviddiabetes

● Förstoppning

● Högt blodtryck

Med fysioterapi går det även att lindra bäckensmärta, karpaltunnelsyndrom och muskulära besvär i samband med samlagssmärta.

Träning under graviditet

"Som gravid är det inte ovanligt att känna oro och rörelserädsla, inte minst vid smärtproblematik. Under graviditeten kan vi ge svar på funderingar, slå hål på myter och många gånger göra livet lite enklare genom att hjälpa till att behandla och förebygga vanliga besvär”, säger Elin Stattin Sköld, leg. fysioterapeut på Ella.

 

Träning efter förlossningen

”Oavsett om du fött barn vaginalt eller om du genomgått en kejsarfödsel kan du få hjälp med din träning och återhämtning. En förlossning är ett trauma för bäckenbotten, och rörelse är en viktig del av läkningen. Vi hjälper dig att återhämta dig i en sund och hälsosam takt, utifrån dina behov och dina mål”, berättar Frida Johnson, leg. fysioterapeut och medgrundare av Ella. 
Taggar: ella , kvinnohälsa , gravid

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.