Ta kontroll över vintertrött hy med Akademikliniken

Hur tar man hand om torr och glåmig vinterhy? Vinterns kalla och torra klimat kan lätt få hyn i obalans. Sarah Lidback på Akademikliniken ger sina bästa tips och bjuder på en hudvårdsrutin som ger din hy välbehövlig näring i vinter.

 
Upplever du också att hyn blir torr, tappar sin lyster eller blir mer känslig när vintern gör entré? Då är du inte ensam. Temperaturskiftningar gör att hyn lätt blir uttorkad, känslig och reaktiv.

 

– Under vintern är det inte enbart kylan som är belastande för hyn, utan även den snabba växlingen som sker till torrt och varmt inomhusklimat när vi går in från att ha varit ute i kylan. Sammantaget påverkar dessa växlingar till stor påfrestning som successivt kan leda till att huden blir såväl mer känslig som torr och fuktfattig, säger Sarah Lidback, produktchef på Akademikliniken.

 

För att hyn ska orka med när temperaturen sjunker behöver den ofta mer fett och näring. Därför gör det gott att anpassa ansiktsprodukterna efter säsong. Och det finns några ingredienser som är särskilt bra att hålla utkik efter.

 

– Under vinterhalvåret spelar oljor och näringsrika fettsyror en betydande roll. Leta gärna efter produkter som innehåller glycerin, sheasmör, squalane eller frö- och nötoljor. Dessa hjälper nämligen till att låsa in fukten i huden, säger Sarah Lidback.

 

Hudvårdsrutin för vintertrött hy

 

1. Mild rengöring

När det kommer till ansiktsvård är rengöring A och O. Använd en ansiktsrengöring morgon och kväll för att förbereda huden. Har du känslig hy är det bra att hålla det enkelt och använda milda produkter som Cure Extra Care Cleanser. Har du däremot torr, fet eller mogen hy är Pure Radiance Cleanser ett bra alternativ som bland annat innehåller exfolierande AHA-syror och lugnande aloe vera.

 

2. Återfuktande serum

Serum innehåller ofta högre halter av aktiva ingredienser, vilket gör dem extra åtråvärda om man eftersträvar snabbare effekt av sin hudvårdsrutin. Pure Lift Serum är ett återfuktande serum med spänstgivande och strukturförbättrande peptider och niacinamid. Perfekt för att boosta hudens fuktreserver samtidigt som den motverkar nedbrytning av hudens kollagen.

 

3. Lystergivande ansiktsolja

Efter serumet kan du använda 2–3 droppar av Pure Glow Oil för att maxa hudens lyster och tillföra mer näring. Pure Glow Oil innehåller hela 15% vitamin C som tillsammans med rabarber och lakritsrot hjälper till att motverka fria radikaler samt jämna ut ojämn hudton. Den innehåller dessutom välgörande oljor från bland annat inkanöt.

 

4. Närande creme

Du kanske har upptäckt att din vanliga ansiktscreme plötsligt inte riktigt räcker till längre. Under vintern behöver din hud mer fettbaserade och skyddande produkter. Cure Recovery Creme är en rik och närande mjukgörare som ger huden extra stöd och hjälp att återhämta sig från stress, torrhet och tillfälliga irritationer. Fina torrhetslinjer jämnas ut och hudens elasticitet förbättras. Peptider, betaglukan och lakritsrot verkar lugnande, medan ceramider och niacinamid mjukgör och stärker barriären.

 

5. Peeling

Hjälp huden att avlägsna torra och döda hudceller med hjälp av en mild exfoliering. Pure Triple Peel kan du använda som en mask alternativt skrubb 1–2 gånger i veckan för att hjälpa hudens cellförnyelseprocess att kicka igång ordentligt. Detta hjälper även till att jämna ut hudtonen och underlättar för andra produkter att gå ner i huden ordentligt.

Upptäck produkter från Akademikliniken


Taggar: vinterhud , hudvård , torr hud
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.