Taggar: hudvård , skönhet

Beautyfood - boosta huden genom kosten

Skönhet kommer inifrån brukar det heta, men det kan faktiskt ligga mer i det gamla ordspråket än vad man kan tro! Hjärtat har träffat Maria Ahlgren, skönhetsredaktör och författare till boken Beautyfood – 85 recept för skönhet inifrån.

För att hjälpa kroppen bygga upp en vacker hud med glow behöver du stärka och näringsbomba inifrån, menar författaren av Beautyfood, Maria Ahlgren. Ta hand om dig och ät bra så syns det på utsidan! Beautyfood är ingredienserna du äter eller dricker som är fulla av vitaminer, mineraler, antioxidanter – och som får din hy att bli stark och få lyskraft, inifrån och ut.

Varför inte mixa ihop en god regnbågssmoothie? Färgämnena i frukt och grönt är viktiga antioxidanter, och genom att plocka råvaror från hela färgskalan får du i dig en dos av allt kroppen älskar.

I boken får du massor av recept med de bästa ingredienserna för att boosta huden. Det handlar inte om att ta bort, utan att lägga till det där lilla extra. Till och med choklad och kaffe i rätta formerna kan vara rena hälsokuren, tipsar Maria. Maria Ahlgren är skönhetsredaktör på ett stort modemagasin och har så länge hon kan minnas varit en skönhets- och sminknörd. Passionen för hudvård väcktes på allvar när hon bodde några år i Japan, där maten sedan länge är en del av hudvårdsrutinen och beautyfood är en självklarhet på restaurangmenyer såväl som i speciella kaféer och butiker. Äntligen börjar den här trenden ta fart även här i Sverige.

"

Det är så roligt att tänka på mat på det här sättet, säger Maria Ahlgren. Att veta att jag tankar b-vitaminer när jag äter brunt ris och att avokadon i lunchsalladen återfuktar huden från insidan.

Maria Ahlgren, författare och skönhetsredaktör

 

Tre märken att kolla in för dig som är beautyfood-intresserad:

  • Superfruit - ledande inom ekolgiska superfoods
  • PLOG - svensk superfood producerad i Skåne
  • Renee Voltaire - innovativa produkter inom mat och hudvård


Taggar: hudvård , skönhet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.