Hållbara leveranser från Hjärtat.

Det ska vara enkelt att göra klimatsmarta val. Nu kan du som handlar på Apotek Hjärtats e-handel välja leveransalternativ utifrån lägst miljöpåverkan. Leta efter ”klimatval” när du checkar ut i kassan.Vi vill ta ansvar. Från Hjärtat hela vägen hem till dig. Förutom att vara en hjälpande hand när du är sjuk, har funderingar eller behöver något, vill vi även minska vår direkta och indirekta påverkan på miljön. Det är ett arbete som ständigt pågår, både hos oss och tillsammans med våra partners och leverantörer.

Klimatvalet – märkning i kassan

Apotek Hjärtat vill göra det enkelt för dig som kund att göra medvetna val, med omtanke för miljö, människa och djur. Nu kan du som handlar på vår e-handel välja fraktsätt utifrån lägst miljöpåverkan. Tillsammans med externa miljöexperter har vi kikat på de olika leveransalternativen vi erbjuder idag. Då har vi kunnat se vilka som har lägst miljöpåverkan.

De leveransalternativ som är märkta med ”klimatval” är de som har lägst miljöpåverkan just nu. Klimatvalet kan ändras med tiden, om exempelvis leveransfordon byts ut eller leveransturerna blir annorlunda. Vi håller koll och uppdaterar våra uträkningar kontinuerligt.

Instabox är Hjärtats klimatval idag

Leveranser med Instabox har idag den lägsta miljöpåverkan. Leveranser med Instabox innebär att du som kund hämtar ut din beställning i en paketbox hos Instabox. Din resa dit – om du går, cyklar eller åker bil – påverkar givetvis klimatavtrycket. Det har vi inte tagit med i uträkningen. Idag går ungefär 40 procent av alla våra onlineleveranser via Instabox. Leveransalternativet har vuxit sedan det blev vårt ”klimatval”.

Klimatarbete på Instabox

Instabox levererar helt fossilfritt. Fler och fler leveranser sker med elbilar och de ser ständigt över hur de kan bli mer klimateffektiva. Instabox arbetar bland annat för fler laddstolpar längs vägarna. Och de är glada över att bli Apotek Hjärtats ”klimatval”.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta över att ha hamnat i topp i jämförelsen, men ännu viktigare är att vi verkligen uppskattar hur Apotek Hjärtat har tagit ställning för att hjälpa konsumenterna att göra bättre val, säger Leilei Tong, hållbarhetschef på Instabox.

Det snabbaste leveransalternativet

Det snabbaste leveransalternativet är Hämta Express på apotek. Det är dessutom ett hållbart alternativ då det inte krävs någon ytterligare frakt eller emballage. Gör din order online och hämta ut på närmaste Apotek Hjärtat. Alternativet är bara tillgängligt om dina varor finns på ditt valda apotek. Hämta upp efter 2timmar, men senast efter 14 dagar. Glöm inte din legitimation.

Andra leveransalternativ

Vi samarbetar även med Early Bird, Bring, Best och Postnord. De erbjuder hemleverans för dig som har svårt att ta dig till en paketbox eller postombud. Läs mer om leveransalternativen här.

 

 

 

 

 


Taggar: hållbarhet , leveranser , hållbara leveranser , klimatval , klimatsmart
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.