
Saftig päronkaka med Hjärtats saffran
Vad är bättre än en fika i soffan med vänner efter en frisk höstpromenad? Bjud på gyllene dessertkaka med Hjärtats fina saffran och söta päron.
Ingredienser
3 päron
75 g smör
1 dl mjölk
1 g Hjärtats saffran (2 påsar)
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 krm äkta vaniljpulver
1 ½ dl grovhackade macadamianötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter. Skölj och skala päronen, spara gärna stjälken. Skär av päronens botten så att de får en rak yta att stå på.
3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och saffran och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker luftigt.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt i äggblandningen, rör om. Häll ned mjölkblandningen och rör ihop till en slät smet. Tillsätt hälften av nötterna.
6. Ställ ned päronen i formen.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Toppa med resten av nötterna.
Obs! Tiden i ugnen kan variera beroende på vilken ugn du har. Känn efter med en sticka. Om smet följer med upp – grädda lite till. Är stickan torr är kakan klar.
Taggar: recept , saffran