Taggar: hållbarhet , skönhet

Så håller dina skönhetsprodukter längre

Alla skönhetsprodukter har ett utgångsdatum. Men hur får vi dem att hålla lite längre? Och när är din dagkräm för gammal? Ett hållbart tankesätt kan vi ta med oss även in i badrumsskåpet. Här får du några enkla tips på hur du förlänger hållbarheten på dina skönhetsprodukter.


I takt med att hudens behov förändras börjar vi gräva djupt i necessären. Kanske rotar vi fram en öppnad produkt sen förra vintern? Då kan det vara svårt att avgöra om den är för gammal. Kanske vågar man inte chansa och slänger den hellre. Men med små knep går det att avgöra om produkten är brukbar och även få den att hålla längre.

→ Till alla våra hudvårdsprodukter

    → Till alla våra makeupprodukter

Stäng ute fukten

Det ska inte vara fuktigt, utan torrt och svalt. I alla fall om skönhetsprodukterna ska må bra. Fukt får dem att ändra färg, konsistens och ibland torka ut. Tänk på att skruva igen korken direkt efter användning. Speciellt om du har produkterna nära duschen, där det är fuktigt mest hela tiden.

Undvik solljus och värme

Sol och värme är varken bra för krämer, solkräm eller smink. Pigment i sminkprodukter kan blekna, läppstift kan smälta och produkterna kan bli mindre effektiva. Och om du vill vara extra noga kan du förvara känsliga produkter så som ekologiska krämer, oljor och serum mörkt. Kanske i en svartklädd necessär eller i mörka flaskor.

Förvara favoriterna kyligt

I kylskåpet kan du förvara produkter som används lite då och då. Där trivs alltid ekologiska produkter, men faktiskt även nagellack och parfymer. Vissa produkter som ögonkräm, ansiktsvatten och serum kan du förvara kyligt, men bara under kortare perioder. Tänk så underbart med en svalkande ögonkräm under sommarhalvåret.

Håll bakterierna borta

Att dina fingrar bär på bakterier är naturligt. Men undvik att få bakterier i krämburken. Tvätta händerna och ta upp produkten med en återanvändningsbar spatel i stället för fingrarna, då håller produkten längre.

Pumpflaskor och tuber förlänger ofta hållbarheten, eftersom både syre och bakterier stängs ute. Om du inte får ut mer innehåll med pumpen, kan du klippa upp tuben och ta ut det sista med en spatel.

Använd dina sinnen

Se, lukta och känn dig fram. Förändringar i doft och färg betyder nödvändigtvis inte att produkten är gammal. Att exempelvis A-vitamin ändrar färg med tiden är helt naturligt. Men om produkten har skurit sig i flera lager eller luktar unket bör den kasseras. Och alla produkter märks även med ett bäst-före-datum som guidar dig.

 

5 tips som förlänger hållbarheten av dina produkter:

✔️ Pumpflaskor och tuber håller längre än burkar

✔️ Använd en spatel burken, i stället för fingrarna

✔️ Förvara hudvårdsprodukter torrt och svalt

✔️ Undvik att exponera produkter för ljus, värme och fukt

Utvalda produkter: Hudvård

Utvalda produkter: Makeup


Taggar: hållbarhet , skönhet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.