Taggar: torr hud , vinter , hudvård

Mjuk vinterhud för hela familjen

Vinterns torra och kalla luft utmanar huden. Ta därför hand om dig lite extra och låt produkter som tillför fett och fukt flytta in i badrummet.

Produkter för torr hud


Lägre temperaturer och vind är två saker som påverkar huden. I Skandinavien blir dessutom luften torrare, både inom- och utomhus, under vinterhalvåret. När temperaturskillnaderna mellan årstiderna är stora kan det därför vara klokt att säsongsanpassa din hudvård.

Det enklaste sättet att undkomma torr vinterhud är att använda en fetare kräm än på sommaren, som dessutom återfuktar och bevarar fukten i huden. De krämerna lägger sig ofta som ett skyddande lager på huden och står emot vind och kyla bra.

Om du regelbundet peelar kropp och ansikte är det klokt att fortsätta med det. En peeling tar nämligen bort det yttersta hudskiktet, vilket gör att fukt och fett når djupare ner i huden – precis vad som behövs kalla dagar.

 

Mjukgörande vanor

Passa även på att få in några nya rutiner under vintern. Ta gärna hand om ansiktet lite extra i form av feta masker. Byt ut din duschkräm mot en vårdande och rengörande olja, så får du en dubbel dos fukt när du sedan smörjer in dig med hudkräm. Dessutom känns duschen lite extra lyxig med olja! När du torkar dig är det bättre att badda dig torr med handduken i stället för att gnugga, det är skonsammare mot huden.

Även barns hud kan behöva lite extra omvårdnad under vintern, speciellt kinder och haka brukar bli röda och torra. Undvik att använda för mycket tvål och smörj gärna in barnets hud två gånger per dag. Därtill brukar lite barnolja i badvattnet göra susen.


Mjuk och skön duscholja
Hjärtats Special Care Duscholja rengör, mjukgör och återfuktar mycket torr och känslig hud. Använd i duschen i stället för tvål för extra mjuk hud.

Kalla dagars bästa vän
Avène Cold Cream, en klassisk kräm för ansikte och andra torra partier på kroppen. Passar extra bra när du ska vara ute i kyla eftersom den mjukgör och minskar irritationer i huden.

Återfuktade läppar
La Roche-Posay Cicaplast Lips är ett reparerande läppbalsam som gör under för torra och nariga läppar. Den mjukgör och återfuktar läpparna samtidigt som den skyddar.

Vårdande för barnen
Bepanthen Salva lägger sig som ett skydd­ande lager på huden. Lindrar blöjeksem hos små barn, men är även mjukgörande på andra torra hudområden.
 


Taggar: torr hud , vinter , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.