Bästa hudvårdsrutinen i höst!

Efter sommar och värme kommer höst och kyla. Det är dags att uppdatera hudvårdsrutinen och ge din hy extra omtanke. Varför – och vilka produkter ska man välja? Vi hjälper dig!

Många upplever att huden kommer i obalans just i övergångar mellan årstider. Med tanke på att väder och temperatur skiftar, ofta ganska snabbt, är det inte så konstigt. Till hösten blir luften både kyligare och torrare, vilket påverkar vår hy på ett annat sätt än sommarens varma och fuktiga luft. Dessutom blir kontrasten större mellan inomhusklimat och utomhusklimat under vinterhalvåret.

Fukt – minskar risken för obalanserad hy

Även om din hudtyp förblir densamma på hösten är det vanligt att yttorrhet uppkommer. Vissa upplever att huden tvärtom känns fetare och blir blankare än vanligt. Kyla, regn och hårdare vindar är bakomliggande orsaker. Hudens egen reaktion, eller skydd, mot detta kan vara att producera mer fett. Se därför till att återfukta din hy ordentligt och välj gärna hudvård som ger extra näring.

När du ändå är igång med att byta din hudvårdsrutin, passa på att rensa badrumsskåpet från produkter som kanske har stått där alldeles för länge. Tänk på att de flesta produkter har en hållbarhet på cirka ett år.

Ansiktsrengöring

Välj en rengöring som även verkar återfuktande. Har du en tendens att bli mycket torr under höst och vinter bör du undvika rengöring som används ihop med vatten, då vanligt vatten torkar ut hyn. Micellärvatten är att föredra då det är både effektivt och vårdande.

Peeling

Få bort döda hudceller och yttorrhet med hjälp av en mild peeling. Använd den cirka 1–2 gånger i veckan eller efter behov.

Fuktmask

En djupt återfuktande ansiktsmask gör susen för törstig hy. Applicera den helst direkt efter att du peelat huden för bästa resultat.

Serum

Om du sommartid kanske väljer ett mer skyddande serum kan du under hösten byta ut det mot ett lystergivande och återfuktande serum. Du kan med fördel addera en närande ansiktsolja utöver ditt serum för att hålla stramhet och torr, kliande hösthud borta.

Dag, Natt- och Ögonkräm

Krämer i rikare konsistens som innehåller mycket fukt och näring är perfekt för höstens hudvårdsrutin. Även om hösten inte lovar lika mycket sol som sommaren så kan ändå en dagcreme som innehåller SPF vara att föredra som skydd mot strålning. Känns din hy mycket torr kan du använda nattkräm under dagtid, då de generellt har mer reparerande och närande egenskaper.

Läppbalsam

Ett näringsrikt, fuktgivande läppbalsam är A och O på hösten. Appliceras på morgonen och återappliceras under dagen, för att slippa torra och nariga läppar.


Taggar: ansiktsvård , ansiktsmask , torr hy , höst , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.