Hudvård anpassad för klimakteriet

Att trivas med sig själv och i sin kropp är något de flesta av oss gärna vill uppnå. Men i förbindelse med att klimakteriet börjar kan det krävas en extra insats. När kvinnor kommer in i klimakteriet förändras kortisol- och östrogennivåerna i kroppen. Obalansen i hormonnivån kan lätt orsaka humörsvängningar, vallningar och sömnbesvär, men kan också skapa förändringar i huden.

De minskade nivåerna av östrogen och ökade nivåerna av kortisol kan ha en direkt inverkan på hudens utseende. Den kan kännas mindre fast, och mörka fläckar, torrhet och tecken på rynkor kan uppstå. Allt detta kan kännas extra utmanande om du samtidigt inte känner dig som ditt tidigare jag.

När hormonnivån förändras förnyar sig hudcellerna långsammare än tidigare. Huden kommer kännas torr, mindre elastisk och spänstig, samt tunnare, medan antalet rynkor ökar. Det finns ingen kur mot de hormonella förändringar som din kropp genomgår under klimakteriet. Men med rätt hudvårdsprodukter kan du vara proaktiv och påverka några av de förändringar som sker i huden under klimakteriet. Hudvårdsprodukterna kan bidra med att ge mer lyster, elasticitet och spänst till känslig hud.

Vichys hudvård för klimakteriet

I 25 år har Vichy forskat på vad som sker med kvinnors hud under och efter klimakteriet. Målet har varit att ta reda på vad som kan göras för att kompensera hudens ålderstecken som kommer av klimakteriet. Forskningen har skapat fundamentet i vår hudvårdsserie Neovadiol, som är särskilt framtagen för kvinnor under och efter klimakteriet.

Vichy No. 1 Anti-age varumärke på apotek i Europa*

Neovadiols produkter innehåller de aktiva ingredienserna proxylan, niacinamid och omega-fettsyror, som kan hjälpa mot torr och slapp hud, ge en jämnare hudton och samtidigt motverka fina linjer. Låt oss ta dig igenom en rekommendation för din nya hudvårdsrutin:

Rekommenderad hudvårdsrutin på dagen

På morgonen hjälper Neovadiol Post-Menopause Daycream till att kompensera för den synliga effekt som klimakteriet har på huden. Den innehåller proxylan, men även Vitamin B3 för att motverka en ojämn hudton och Omega 3-6-9 för att ge näring åt huden.

Efter det passar det bra med en ögonkräm, nämligen Neovadiol Multi-Corrective Eye Care som får huden runt ögonen att kännas behaglig, spänstigare och gör att fina linjer är reducerade.

Avsluta dagsrutinen med solskydd, steget du inte bör hoppa över för att motverka både åldrande och hudskador. Här rekommenderar vi Vichys toppsäljare Capital Soleil UV-Age.

Rekommenderad hudvårdsrutin på kvällen               

På kvällen kan du gärna börja med ett serum, Neovadiol Meno 5 BI-Serum som stramar upp, ger ny lyster, motverkar rynkor och arbetar mot pigmenteringar.

Efter det rekommenderar vi Neovadiol Post-Menopause Night Cream som gör att huden ser piggare ut, blir mjukare och får mera lyster.

Vi hoppas att detta kommer att göra det lättare för dig att ta hand om din hud under och efter klimakteriet. Så att du kan fokusera på att må bra och vara i balans.

Vichy rekommenderas av 50 000 dermatologer.**

Disclaimers:

*Källa: IQVA - Pharmatrend International - Anti-age marknad i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal och Polen (på apotek och parafarmaci); i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Grekland, Österrike och Turkiet (på apotek) - volym & värde - YTD Sept 2022. 

**Undersökning utförd på den dermokosmetiska marknaden av AplusA och andra partners mellan januari 2022 och maj 2022, med dermatologer i 32 länder som står för mer än 80 % av världens BNP.


Taggar: vichy , hudvård , klimakteriet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.