Bli av med finnen snabbt – så här gör du!

De kan dyka upp så olägligt, finnarna. För att avlägsna dem snabbt tycks inga knep ha hjälpt – förrän nu. Med Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatment får du snabbt resultat och minskar dessutom risken för ärr och missfärgningar.


Varför får vi finnar?

I stort sett alla drabbas av finnar då och då, särskilt tonåringar eller personer som genomgår en stor förändring i hormonbalansen. Problemet med finnar har inte med orenhet eller dålig hygien att göra, utan hänger ihop med ökad produktion av talg. Därför hjälper det inte att tvätta det drabbade området oftare än vanligt – morgon och kväll räcker.

Hur avlägsnar jag finnen snabbt?

Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatment är en punktbehandlande kräm som fungerar i tre steg: rengör, behandlar och förebygger. Den stryks direkt på finnen och har en snabbverkande formula som gör att pormaskar och finnar minskar direkt efter att du har applicerat krämen. Det snabba resultatet har att göra med egenskaperna hos krämens tre huvudingredienser:

  • Niacinamide: Motverkar finnar genom det verksamma ämnet (vitamin B3) som är antiinflammatoriskt. Det förebygger bildandet av inflammerade bölder och småfinnar. Niacinamide förebygger dessutom ärr och missfärgningar i huden.
  • Zink: Minskar överflödigt fett i huden och hämmar bakterietillväxten. Har dessutom en lugnande effekt på huden.
  • Salicylsyra: Går på djupet och motverkar att talgkörtlarna täpps igen. Ämnet återfinns ofta i djuprengörande produkter. Eftersom uppkomsten till finnar beror på en hudinflammation som kommer av att talgkörtlarna (som producerar hudfett) inte kan göra sig av med hudfettet, är salicylsyran en viktig komponent.

När ska jag använda produkten?

– Vid första tecken på uppkomst av finnar.
– När finnen har brutit ut. Applicera krämen direkt på finnen.
– På rengjord hud.
– Före sminket.
– Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatment används bara vid behov och är ingen långtidsbehandling.

Passar den för just min hudtyp?

Ja, alla kan använda Cicameds punktbehandling.

Sist men inte minst – kläm inte

Att klämma en finne kan vara lockande, men det är oftast bäst att avstå då det finns en risk att den blir mer inflammerad och att ärr bildas i huden. Ta det istället lugnt och behandla området med Active Spot Treatment som får verka över natten, då är finnen snart är ett minne blott.

Testa Cicamed Medical Science ASD 3-In-1 Active Spot Treatment


Taggar: finnar , hudvård , niacinamide

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.