Taggar: 5:2 , allevo , vikt

5 nybörjartips för att lyckas med 5:2

Är du sugen på en nystart? Vill du bli piggare, gladare och friskare? Kanske äta lite hälsosammare, eller tappa några trivselkilon? Det behöver inte vara så svårt. En lätt väg till ett hälsosammare liv kan vara 5:2-dieten.

 
Det är ingen slump att 5:2 har blivit så populärt. Hälsoeffekterna är enligt många tydliga och det kan kännas skönt att dieten har så få förbud. De flesta av veckans dagar kan du äta helt normalt.

Men vad är 5:2 egentligen?

Tanken är enkel, metoden går ut på att halvfasta två dagar i veckan. Du äter som du brukar fem dagar i veckan – och minskar kaloriintaget under två dagar. Som kvinna äter du 500 kcal två dagar i veckan och 600 kcal om du är man, vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av ens normala dagsbehov. De andra dagarna i veckan äter du som vanligt; inga rätter eller livsmedel är förbjudna, och du behöver inte räkna kalorier.

Ett praktiskt och näringstätt val

Utmaningen med 5:2 är förstås fastedagarna. Men det finns enkla metoder som kan göra dessa dagar lättare. Om det känns krångligt att räkna kalorier  – och laga rätterna – kan du välja ett enklare alternativ i form av färdiga produkter som hjälper dig hålla koll på kaloriintaget. Hos oss hittar du bland annat soppor, shakes och smoothies från Allévo som mättar bra och innehåller all den näring du behöver. Dessutom sparar man tid!

5 tips för att lyckas med 5:2

  1. Välj fastedagar i förväg. Måndagar brukar vara en bra första dag för de flesta. Onsdag eller torsdag är en lämplig andra dag för fasta.
  2. Det kommer gå lättare att klara fastedagarna om du har en eller två vanliga matdagar emellan.
  3. Prova 5:2 tillsammans med någon som står dig nära. Om ni väljer samma fastedagar kan ni peppa varandra och det blir lättare med disciplinen.
  4. Dokumentera ditt startläge; vikt och midjemått. Framgång motiverar.
  5.  Har du svårt att hålla koll på kalorierna? Köp färdiga lågkaloriprodukter så blir fastedagarna enklare. Allévo till exempel har produkter som mättar bra, är näringstäta och ger dig exakta uppgifter om energiinnehåll.

 

Allévos VLCD-produkter har en kliniskt bevisad effekt för viktnedgång, minskat BMI, minskat midjeomfång, minskad andel kroppsfett i procent samt förbättrat blodtryck. Produkterna innehåller alla vitaminer, mineraler och näringsämnen som kroppen behöver för att må bra och är därför ett säkert sätt för den som ska gå ner i vikt. Allévo finns att köpa på Apotek Hjärtat. 


Taggar: 5:2 , allevo , vikt

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.