Taggar: välvald , hållbarhet

Vi på Apotek Hjärtat hjälper dig att göra bra val

För oss är det viktigt att veta hur läkemedel tillverkas och vilken påverkan de har på miljön. Genom Välvald kan du hitta de receptfria läkemedel där företagen är mer transparenta med sitt hållbarhetsarbete och ställer krav på ansvarsfull tillverkning.


Läkemedelstillverkning kan påverka både människor och miljö negativt. Forskning visar på att stora mängder läkemedelsrester släpps ut vid tillverkning, framför allt i Kina och Indien, samtidigt som läkemedelsföretagen ofta är förtegna om tillverkningen. Det innebär att vi i Sverige kan bli friska på bekostnad av människor, djur och natur i andra länder, det tycker vi från apoteken är problematiskt. Vi vill bidra till en hållbar läkemedelsproduktion och våra kunder vill köpa hållbart producerade läkemedel i allt större utsträckning. 

💚 Utvalda välvalda produkter hos Hjärtat 💚

 
Skärpta kriterier för hållbarhetsguiden Välvald - viktig milstolpe

Det är nu ett år sedan apotekens hållbarhetsguide Välvald lanserades och nu skärps kriterierna ytterligare. Det som är den allra viktigaste utvecklingen med de nya kriterierna är att det nu ställs krav på en produktnivå istället för en företagsnivå. Bland de nya kriterierna kan man bland annat läsa att:

✔️ ”Företaget ska ställa krav på att tillverkning av receptfria läkemedel sker med respekt för mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljö samt är fri från korruption."

Lanseringen av de här nya kriterierna är en viktigt milstolpe i Hjärtats mål att Välvald ska utvecklas till en miljömärkning för läkemedel. Det har vi verkat för sedan 2017! Att arbeta tillsammans med de andra apotekskedjorna har verkligen visat sig vara framgångsrikt. Kraven kommer framöver att skärpas årsvis och vi hoppas det redan 2024 kan gå från en hållbarhetsguide till en miljömärkning.

Som kund kan du göra skillnad

Välj gärna receptfria läkemedel som har symbolen Välvald när du handlar. Symbolerna för Välvald hittar du på hyllkanterna på våra apotek såväl som vid produkterna i vår e-handel


💚 Läs mer om Välvald här 💚Taggar: välvald , hållbarhet
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.