Guide: Kroppsvård för män

Väldoftande, snabbverkande och effektiv. En komplett kroppsvårdsrutin behöver inte vara krånglig. Varsågod, låt oss bjuda på tips och råd som får dig att både känna dig och se lite fräschare ut.


När det gäller kroppsvård är det inte helt ovanligt att vi killar gärna vill att det går snabbt. Men faktum är att du inte alls behöver lägga särskilt mycket energi på att hålla huden mjuk, återfuktad och väldoftande. Tvärtom räcker en handfull produkter långt för att få en fräsch känsla som håller länge. Ett tips är att satsa på produkter som är multifunktionella och därmed klarar av att göra flera saker samtidigt, till exempel både rengöra och återfukta.

Så skapar du en komplett kroppsvårdsrutin

Ren och mjuk med duschgel
En skön dusch blir ännu skönare med en duschgel som både rengör, återfuktar och bjuder på en god doft. Satsa på en variant som ger effektiv fukt och samtidigt lämnar en behaglig doft. Har du en favoritparfym finns det en god chans att den även finns som duschgel. Kombinera gärna de två för en väldoft som håller hela dagen. Här på apotekhjärtat.se hittar du många alternativ. Till exempel Carl&Son Shower Gel som är en uppfräschande och återfuktande duschgel med doft av cederträ och musk. Raw Naturals Pale Ale Shower Gel är en mild duschgel med mjukgörande och lugnande humle som passar perfekt för känslig hud. 
 

Återfuktad utan kladd med bodylotion
En återfuktande bodylotion gör att din hud håller sig mjuk längre. Lider du av kliande och torr hud kan en bodylotion göra stor skillnad! Välj gärna en lite tunnare variant som snabbt går in i huden. Oparfymerad eller parfymerad är en smaksak, det tidigare doftkonkurrerar mindre med din parfym medan det senare kan tillföra huden ytterligare en förhöjd känsla genom en härlig doft. ACO Body Lotion Moist oparfymerad är en intensivt återfuktande hudlotion som gör huden mjuk utan att kladda. Baxter of California Hydro Salve Lotion är en återfuktande body lotion med Baxters signaturdoft som har noter av citrus och mysk. 

 
Garanterat svettfri
En deodorant som är antiperspirant håller svett och ovälkomna lukter på avstånd. Applicera den på hud som är torr och ren för bästa effekt. Också här kan du välja mellan både oparfymerade och parfymerade varianter, tänk på att det senare ger en liten fräschare känsla tack vare de väl utvalda doftnoterna. Dove Men+Care Roll-On Clean Comfort är en klassisk deodorant med en ren och frisk doft som ger en fräsch känsla hela dagen. Om du behöver starkare skydd finns Perspirex Comfort Roll-On, en extra effektiv antiperspirant som motverkar kraftig svett och svettlukt i 2 till 3 dagar.

 
Dofta gott – överallt
För dig som sportar mycket eller kanske har en lite kraftigare perspiration är en intimdeo en bra investering, eftersom den snabbt och effektivt ger en fräschare känsla och doft. DeoDoc Deospray Intim Man är en intimdeo är framtagen av läkare, används i ljumskarna efter behov.

Hjärtat tipsar


Taggar: hudvård , hudvård män , kroppsvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.