Tre steg till mer balanserad hud

En fet hy känns ofta oljig, har stora porer, finnar och pormaskar. Det beror på en överproduktion av talg. ACO Spotless är en komplett hudvårdsserie som hjälper till att effektivt förebygga finnar och motverka oren hy.

 
En vanlig missuppfattning är att man ska torka ut en fet hud, vilket inte stämmer. En fet hud behöver fortfarande fukt, annars riskerar hudytan att bli torr, vilket i sin tur leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. ACO Spotless kan hjälpa dig till en mer balanserad hud, vi förklarar hur!

 

1. Rengöring🧖‍♀️

Använd milda rengöringsprodukter som balanserar huden. En ansiktstvätt som innehåller salicylsyra är bra då den förebygger finnar och pormaskar och rengör på djupet – du vill bli av med döda hudceller och talg som samlas.

Avsluta med en bakteriehämmande och återfuktande toner för att rengöra huden på djupet. Genom att avlägsna smuts, överflödigt fett och döda hudceller minskar risken för att porerna täpps till och finnar bildas.

 

2. Återfuktning 🌊

Den feta huden känns oftast oljig och glansig, därför kan det vara bra att använda produkter som mattar ner och absorberar överflödigt fett. En återfuktande gelkräm som ACO Face Mattifying lugnar huden och täpper inte igen porer.

Har du mycket problem med finnar är en mer aktiv gelkräm, innehållande exfolierande salicylsyra att rekommendera.

 

3. Punktmarkering 🎯

Vill du täcka dina finnar under dagen gör du det bäst genom att punktmarkera med ett färgat täckstift som samtidigt verkar uttorkande. Stiftet fungerar som en concealer, men innehåller också uttorkande zinkoxid som drar ut orenheterna.

Du kan också använda punktmarkering under natten för att effektivt torka ut finnar och minska orenheter. Applicera på dina problemområden och låt verka medan du sover – en riktig skönhetssömn.

 

Du hittar ACO Spotless i våra apotek och här på apotekhjärtat.se!


Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.