Loelle – naturlig hudvårdslyx med gott samvete

En blåsig och kall vintereftermiddag blev vi varmt mottagna av familjen Loelle på deras fabrik och huvudkontor, fyllt av kreativitet, känsla för kvalité och en stor portion glädje och kärlek.

Loelle har sedan start snabbt blivit populära och uppmärksammade av så väl hudvårdsintresserade som genom nomineringar och vinster i prestigefyllda tävlingar. Deras motto har alltid varit att erbjuda äkta vara och att kunna stå för produkterna, från ax till limpa. Arganoljan är signum för varumärket och det var där allting startade.

Loelles grundare Dominique Samir Guellouchi berättade för oss hur han själv började använda arganolja efter att ha sett sin mamma använda detta under lång tid. Det resulterade i en helomvändning i karriären för Dominique och idag erbjuder han, genom sitt familjeföretag Loelle, förstklassiga oljor för hud- och hår samt flertalet spännande tillskott i sortimentet, så som bland annat Moroccan black soap, rosenvatten och lermasker. Rena, ekologiska och omsorgsfullt handplockade produkter, utarbetade och framtagna utan att tumma på kvalité.

Rent samvete – rena produkter

Loelles produkter är rena i både formuleringar och samvete. Alla oljor är eko-certifierade av ECOCERT & USDA och arbetas fram i kvinnokooperativ i Marocko. Dominique är noga med att verksamheten drivs helt av kvinnorna, utan manliga överhuvuden och han åker flera gånger om året och besöker arbetsplatsen för att kontrollera att arbetet går rättvist till och att arbetsmiljön håller en hög nivå. Dessutom så ser Loelle till att de anställdas barn får gå i skola under tiden mamma arbetar. När du väljer produkter från Loelle så bidrar du även till välfärden för människorna som arbetar med tillverkningen av oljan.

Familjekänslan

Hos Loelle är hela familjen engagerad och vi får äran att möta både Dominiques pappa, fru och även lilla dotter när vi blir visade runt i fabriken. Vi pratar länge med Dominiques fru Kajsa som är ekologisk hudvårdsterapeut, med stor kunskap och ett brinnande intresse för just ekologisk och naturlig hudvård, vilket blir ett givet samspel i Loelles verksamhet och produkter. Dominiques pappa berättar för oss om Marocko och tiden riktigt flyger iväg, som den gör när man har riktigt trevligt. Sist men inte minst – företaget har fått sitt namn från Dominiques dotter Loelle.

Guide för oljorna från Loelle

Argan Oil

Arganolja är en reparerande olja som kan användas för både hår, hud och nagelband. Rik på vitamin-E, skyddar mot yttre påverkan och ger en mjukgörande, lugnande effekt. Används med fördel dagligen och kan även hjälpa att lindra klåda och irriterad hur. För håret ger arganoljan både en anti-frisseffekt samt verkar värmeskyddande och tillför en vacker glans och lyster.

Almond Oil

Mandelolja är en riktig multi-olja som kan användas som mjukgörare för ansikte och kropp, men även som sminkborttagning, massageolja eller som babyolja. Mandeloljan passar extra bra för torr hud och verkar lugnande, med antibakteriella egenskaper och kan även hjälpa till att lindra vid solbränna eller eksem.

Avocado Oil

Avokadoolja är en näringsrik olja som absorberas snabbt. Ger huden en förbättrad spänst och lyster, med cellförnyande egenskaper. Passar alla hudtyper och ger lite extra kärlek till mogen hy. Skyddar mot yttre påverkan och ger dessutom en fin lyster.

Jojoba Oil

Jojobaolja skyddar och balanserar huden samtidigt som den mjukgör på djupet. Kan användas på både torr och fuktig hud och är populär att använda mot hudbristningar. Jojobaolja kan även användas för håret, som sminkborttagning eller som babyolja.

Carrot Seed Oil

Morotsfröolja, rik på A-vitamin, med uppstramande och skyddande egenskaper. Perfekt att använda som after sun-produkt men även för att ge din hud en förbättrad lyster och spänst. Morotsfröextraktet är blandat med kallpressad rapsolja som är rik på Omega-6.

Rosehip Seed Oil

Nyponfröolja, rik på antioxidanter och essentiella fetter, som stimulerar mikrocirkulationen i huden. Fungerar perfekt som en första anti age-produkt, för att motverka för tidigt åldrande av huden. Oljan kan även hjälpa att reducera ärr och motverka blemmor. Använd med fördel som ett natt-serum eller blanda några droppar i din dagkräm.

Barbary Fig Seed Serum

Detta är vad Loelle själva beskriver som ”Ett ekologiskt ansiktslyft från moder jord” och kommer i form av ett serum med flertalet egenskaper som verkar på djupet. Ger huden en antioxidant-kick, tack vare det höga innehållet av vitamin-E och provitamin A. Med anti age-egenskaper, lugnande egenskaper samt reducerar ojämnheter och mörka ringar under ögonen. Lyxigt att använda som natt-serum eller som ett lätt underlag till din dagkräm.

Face Oil De Lux

En lyxig och potent kombination av Loelles Argan Oil och Barbary Fig Seed Oil som ger din hud alla goda egenskaper av båda oljor - i samma droppe! Kan användas dagtid, istället för dag- och ögonkräm eller nattetid som ett näringsgivande serum.Verkar mjukgörande och skyddande, med anti age-egenskaper.

 

Fler produkter från Loelle


Taggar: hudvård , torr hud , torr hy , arganolja , hudolja , ekologisk , ekologisk hudvård , skönhet , loelle , ansiktsvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.