Taggar: torr hud , avene , vinter , fukt

Få kontroll på torr hud med Avène

De flesta upplever att huden blir extra torr och reaktiv på vintern, oberoende av vilken hudtyp man har. Det kalla vädret, den torra luften och att man växlar mellan kyla utomhus och värme inomhus gör att huden påverkas både i ansiktet och på kroppen så att den blir torr och extra känslig. Få kontroll på din hud igen med tips från Avène!

 

Mjukgör och återfukta

Smörj in ansiktet med en mjukgörande ansiktskräm morgon och kväll. Har din hud blivit väldigt röd och irriterad och upplever du den mer reaktiv än vanligt kan du behöva dämpa en inflammation och lugna den. Avène Skin Recovery Cream innehåller ParcerineTM, en aktiv ingrediens som omedelbart dämpar inflammation och lugnar huden samtidigt som den stärker hudbarriären. Huden får ett långvarigt skydd och blir mjuk och smidig igen.

Önskar du att din hud är i behov av fukt kan du använda Avène Hydrance Cream Rich. Den ger huden en boost av fukt samtidigt som den främjar att huden bevarar fukten.

Även ögonlocken kan bli torra

Får du lätt torr och irriterad hud kring ögonen? Eller upplever du fler torrhetslinjer?

Även huden kring ögonen behöver fukt men då huden är extra känslig och tunn i området behövs en kräm som är speciellt anpassad för ögonområdet. Avène Soothing Eye Contour Cream tillför maximalt med fukt och vårdande ämnen utan att vara fet, reducerar rodnader och dämpar svullnad.

Ska du vara ute i kyla?

Då är det rekommenderat att använda ett barriärskydd både i ansiktet och på läpparna!

Avène Cold Cream Cream är en mycket rik fuktkräm utan att vara portilltäppande och kan användas som barriärkräm i påfrestande väderklimat. Ett tips! Använd som nattmask om du har väldigt torr och irriterad hud!

Det är lätt att glömma att skydda läpparna med det är det mest utsatta området på ansiktet och även det tunnaste. Använd ett läppbalm som både förebygger, reparerar och vårdar läpparna och fungerar som en barriär i kallt klimat. Avène Cold Cream Lipbalm är testad för att klara upp till -30 grader.  

 

Hjälp för torr hy


Taggar: torr hud , avene , vinter , fukt

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.