Lätt och svalkande hudvård för varma sommardagar

Sommaren kommer med sol, salt, fukt och värme. Då kan man behöva se över sin hudvårdsrutin och låta den lätta sommarkänslan flytta med in i badrumsskåpet. Med en svalkande och fräsch rutin för ansiktet får du en bra grund för en solkysst och lystergiven sommarhy.

Produkttips för en fräsch hudvårdsrutinUnder sommaren behöver din hy en lätt hudvårdsrutin som återfuktar, svalkar och fräschar upp. Välj gärna produkter som tillför huden fukt i stället för fett. Rika krämer och tjocka konsistenser kan du spara till vinterhalvåret.

 

Återfuktande rengöring

Rengöring är extra viktig på sommaren. Vi svettas, använder solskyddsprodukter och vistas mer utomhus. Använd gärna en rengöring som återfuktar och är lätt i konsistensen. På sommaren kan en rengöringsmousse vara härlig att använda på morgonen. På kvällen kan du använda en förtvätt innan, en oljebaserad rengöring, som är bra på att lösa upp solkrämsrester.

 

Exfoliera mera

Inför sommarsäsongen är det härligt att städa bort gamla hudceller med hjälp av en ansiktspeeling. Det ger en jämnare solbränna och ett härligare lyster. Men se över din rutin för detta. Om du planerar att vara ute långa dagar i solen kan det vara klokt att antingen välja en enzympeeling eller en peeling med korn. Peeling med syror som AHA, BHA och PHA gör nämligen att huden blir mer solkänslig.

 

Lätt ansiktskräm

Ansiktskrämer med lätt konsistens är härlig i värmen. Välj gärna en oljefri ansiktskräm med gelformula för en svalkande och lätt känsla. De absorberas snabbt av huden och tillför huden mycket fukt. Idag finns det ansiktskrämer som innehåller solskyddsfaktor, utan att vara tjocka i sin konsistens.

💡Tips!

Trots att du väljer lätta produkter kan huden ändå kännas fet och glansig. Här kan du läsa mer om hudvård som har en matt effekt på glansig sommarhy.

 

Ögonkräm med solskyddsfaktor

En ögonkräm är speciellt anpassad för den tunna huden kring ögonen. Välj gärna en ögonkräm med solskyddsfaktor. Förvara den i kylen för en uppiggande effekt som kan dämpa svullnader.

 

Lystergivande serum

Ett serum hjälper till att boosta huden. Sommarhuden mår bra av C-vitamin och fuktbindande hyaluronsyra. C-vitamin motverkar pigmenteringar och skyddar mot fria radikaler. Produkter som innehåller C-vitamin är ljuskänsliga och förvaras gärna svalt i kylskåp. Perfekt för varma sommardagar.

 

Svalkande ansiktsmist

Huden kan aldrig få för mycket fukt. Återfukta huden med en väldoftande ansiktsmist flera gånger om dagen. Förvara den gärna i kylskåpet och spraya lätt över ansiktet. Njut av den svala och pigga känslan.

 

💚Produkttips för en fräsch hudvårdsrutin:

Annemarie Börlind Aquanature Refreshing Cleansing Mousse

Intensivt återfuktande rengöringsmousse som ger huden en frisk och fräsch känsla. Skyddar hudens naturliga barriär.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/annemarie-borlind-aquanature-refreshing-cleansing-mousse-150-ml/

 

Maria Åkerberg Papaya Peeling

Enzympeeling med extrakt av papaya som varsamt löser upp döda hudceller och förebygger pormaskar.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/maria-akerberg-papaya-peeling-100-ml/

 

Lumene Lähde Nordic Hydra Fresh Moisture 24H Water Gel

Oljefri fuktgel för intensiv återfuktning för en fräsch och glansfri hy. Gelformulan absorberas snabbt av huden och är bland annat berikad med nordiskt källvatten och björksav.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/lumene-lahde-nordic-hydra-fresh-moisture-24h-water-gel-50-ml/

 

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF15

Effektiv ögonkräm med fuktbindande hyaluronsyra och solskyddsfaktor 15. Skyddar den känsliga huden runt ögonen.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/eucerin-hyaluron-filler-eye-cream/

 

L300 Vitamin C Glow Boost Face Serum

Återfuktande och lystergivande serum berikad med C-vitamin, E-vitamin och hyaluronsyra. Jämnar ut hudtonen och stimulerar cellförnyelsen.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/l300-vitamin-c-glow-boost-face-serum-30-ml/

 

ACO Face Rescue Mist

Lugnande och återfuktande ansiktsmist med doft av vita blommor, söt citrus, verbena och cederträ. Hjälper till att bevara hudens naturliga lyster.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/aco-rescue-mist/

 


Taggar: hudvård , sommar , exfoliera , återfukta , ansiktskräm , ögonkräm , serum , ansiktsmist
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.