Roliga tips för hundpromenaden

Passa på att dra igång lekar och lättsam träning för hunden när ni ändå är ute och går! Fördelarna är många. De dagliga promenaderna blir roligare, relationen mellan er stärks och med största sannolikhet får du en både gladare och lydigare hund på köpet. Här får du några tips på vägen.

 

Leta godis

Göm godis till exempel under barken på ett träd, under en sten, bakom en stupränna om ni är i stadsmiljö eller på annat lämpligt ställe. Passa på att träna in kommandon som ”vänta” och ”sök” eller ”varsågod”. Det här är nyttig hjärngympa för din fyrfota vän som får möjlighet att använda sin fantastiska nos. De flesta hundar fattar snabbt vad leken går ut på. Dogman Chicken Cubes är godis i litet, praktiskt format och förslutningsbar påse som är lätt att ha i fickan.

 

Öva balans

Låt hunden hoppa upp på stenar, stubbar, murar och annat i lagom höjd. Beröm och belöna med godis!

 

Hämta bollar

Träna apportering med hjälp av bollkastare. Bra och rolig motion för hunden, och ni kan passa på att träna in kommandon som ”loss”, ”vänta” och ”hit”. Obs! Viktigt att du inte använder vanliga tennisbollar, de kan skada hundens tänder. Dogman bollkastare Wille är gjord särskilt för hundar och handtaget hjälper dig att kasta extra långt.

 

Träna kondition

Både hunden och du får röra lite extra på er om ni leker med en frisbee. Beco Frisbee är gjord av greppvänligt och 100% nedbrytbart material. Även detta är bra apporteringsträning.

 

Lär in trick

Om hunden är tillräckligt stor för att nå upp kan du träna in det charmiga tricket att låta den hoppa upp mot stolpen på övergångsstället och trycka/träffa knappen med sin tass. Locka och belöna med hundgodis!

 

Tänk på! 

Hundgodis innehåller kalorier som du behöver dra av från hundens dagliga matranson så att den inte riskerar övervikt.

 

Tips!

Hopfällbara matskålen Beco i miljövänligt naturgummi är perfekt när ni ska på heldagsutflykt eller resa bort.

 

 

Se hela vårt sortiment av hundleksaker här


Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.