Taggar: sol , solskydd , hjärtats , sommar , vår

Soliga nyheter från Hjärtat

Äntligen är den här – solen, som under rådande situation kanske behövs mer än någonsin för att locka fram de där härligt spirande vårkänslorna. Lagom tills dess att vi kan lämna jackan hemma lanserar vi Hjärtats Sol. En ny solskyddsserie som är enkel och trygg att använda för alla i familjen, så att ni kan njuta av värmen i fulla drag.

 

Hjärtats Sol är en solskyddsserie som ger skydd och vård för alla i familjen, stora som små. Här finns flera olika typer av återfuktande solskydd med väldokumenterad effekt, så att du kan välja den produkt som passar din hud och dina behov allra bäst. Produkter med höga kvalitetskrav på både innehåll och förpackning för att vara snälla mot både människa och miljö.

 

Sköna och vattenresistenta

Hjärtats solskyddsprodukter är sköna och smidiga att applicera för att de ska användas ofta för en tryggare stund i solen. Hjärtats Sol är oparfymerad, mycket vattenresistent och innehåller både kemiska och fysikaliska filter. Med ett kemiskt solskydd tas UV-strålningen upp av molekyler och omvandlar den till ofarlig strålning, medan ett fysikaliskt solskydd gör att strålarna reflekteras bort från huden. Produkterna är även berikade med ämnen som vitamin E, Aloe Vera och glycerin för att inte bara skydda utan även vårda huden som blir extra känslig när den utsätts för mycket sol.

 

Bra miljöval

Alla våra produkter är framtagna med hänsyn till miljön, både när det gäller val av ingredienser och förpackningar. Till Hjärtats Sol har vi med omsorg valt UV-filter som har minst påverkan på miljön. Förpackningarna är även tillverkade av hållbara material som är enkla att återvinna.

 

Smörj in dig ofta och mycket

Många smörjer in sig alldeles för sällan och för lite, därför har vi valt att tydligt märka Hjärtats Sol med tydliga rekommendationer för att du ska kunna njuta av solen på ett säkert sätt.

Snart kan vi omfamna sommaren, värmen och ledigheten, men kom ihåg solskyddet. Och tänk på att skydda barnens ömtåliga hud lite extra noga. Medan vi vuxna ofta håller oss inomhus så är de små ute hela dagarna, så se till att solskydd finns både hemma och nerpackat i ryggsäcken till förskolan. För långa dagar på stranden, komplettera med solkläder och solhatt och ta gärna med ett skyddande parasoll.

  

Hjärtats Sol – hela serien

En serie omsorgsfullt framtagna solprodukter som är oparfymerade, vattenresistenta och snälla mot både hud och miljö.

 

Solmousse spf 30

Mild solprodukt speciellt anpassad för dig med känslig hud som både skyddar och återfuktar. Smörj in hela kroppen ordentligt innan du går ut och bättra på regelbundet under dagen.

 

Solmousse barn spf 50

Solmousse med hög spf som skyddar och återfuktar barns känsliga hud genom att ge omedelbart skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Smörj in barnen innan de går ut och använd rikligt med produkt. En handfull mousse räcker ungefär till båda armarna på ett barn.

 

Solstift barn spf 50+

Effektivt och lättapplicerat solstift för ansiktets mest utsatta delar som näsa, läppar, öron och kinder. Enkelt att använda för att grunda samt bättra på solskyddet under dagen. Ger högt och omedelbart skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Bivax och vegetabiliska oljor håller huden smidig och återfuktad.

 

Sollotion barn spf 30 och 50+

En solkräm speciellt anpassad för barn med hög solskyddsfaktor och kombinationsfilter för bästa skydd mot solen. Ger omedelbart skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Smörjs in ordentligt innan utgång och bättras på regelbundet under dagen.

 

Sollotion spf 15 och 30

Sollotion som innehåller fotostabila UVA- och UVB-filter samt vårdande Vitamin E och glycerin. Ger ett medelhögt respektive högt skydd, komplettera gärna med en blus eller skjorta som skyddar extra. Smörj in dig med en handfull sollotion innan du går ut och återapplicera ofta.

 

Solspray spf 20 och 50

Solkräm i sprayform med lätt formula som enkelt appliceras över hela kroppen.  Innehåller de vårdande ingredienserna Vitamin E och glycerin samt fotostabila UVA- och UVB-filter som skyddar mot solens farliga strålar. Smörj in hela kroppen flera gånger om dagen.

 

 

Solspray spf 30 (transparent)

Transparent solprodukt som enkelt sprayas på huden för en lätt och återfuktad känsla. Innehåller UVA- och UVB-filter som skyddar mot solens farliga strålar, men även mjukgörande Vitamin E. Applicera minst en handfull solpray innan du går ut och bättra på varannan timme. Ska ej sprayas i ansiktet eller användas på barn då den innehåller alkohol.

 

Solspray barn spf 30 och 50+

Solkräm i sprayform som enkelt sprayas jämnt över kroppen och smörjs in innan barnen går ut. Använd minst en handfull solspray till hela kroppen och bättra på regelbundet under dagen, och alltid efter bad. Innehåller glycerin och vitamin E som skyddar, vårdar och mjukgör.

 

Solcreme ansikte spf 30 och 50

Lätt solcreme för ansiktet som med hjälp av Vitamin E och aloe vera vårdar och lugnar huden. Fotostabila UVA- och UVB-filter ger ett medelhögt till högt skydd mot solen beroende på val av spf. Smörj in ansiktet med minst en tesked solcreme innan du går ut och bättra på varannan timma oavsett vilken spf du väljer.

 

Solstift spf 20 och 50

Näsa, läppar, kindben, panna och öronsnibbar är extra utsatta av solen. Med ett smidigt solstift med fotostabila UV-filter punktmarkerar du enkelt dessa ställen. Ta med stiftet i väskan och bättra på under dagen, gärna varannan timme om du befinner dig i solen.

 

Hjärtat After Sun

En after sun med doft av somrigt söt persika. Innehåller vårdande allantoin, havtornsolja och E-vitamin som svalkar, lugnar och återfuktar solsvedd och stram hud.

 

Fem solsäkra tips

  • Smörj in dig en stund innan du går ut i solen, så hinner huden absorbera solskyddet.
  • För ett bra skydd ska solkräm appliceras minst varannan timme. Återapplicera om du badar, blir svettig eller torkar dig med en handduk.
  • Vistas inte för länge i solen och glöm inte bort att solen blir starkare nära havet och i snöiga miljöer. Skugga, solhatt, en skjorta eller blus är bra komplement till solskyddsprodukter.
  • Tänk på att ett barns hud är mer känslig än en vuxens och därmed behöver mer vila från solen. Använd solmössa och solskyddsprodukter med högt UV-skydd. Återapplicera ofta och alltid efter bad.
  • Vill du veta hur stark solen är just idag, och hur länge du kan vistas i solen? Ladda ner appen ”Min soltid” från Strålskyddsinstitutet.

Taggar: sol , solskydd , hjärtats , sommar , vår

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.