Hudvård för dig i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig del av livet. Lika naturligt är det att hudens behov förändras med åren. Och oavsett ålder kan det vara härligt med en hy som kännas balanserad, återfuktad och levande. När man kommer i klimakteriet förändras ofta även huden. Vi guidar dig till rätt hudvård


Att åldras är vackert. Rynkor berättar historier om dig och ditt liv. Men med åldern kommer mer än kråksparkar och vackra skrattrynkor. I övergångsåldern och klimakteriet förändras ofta hudens behov. Den blir torrare, tappar spänst och blir mer känslig. Det är skönt att ha en smidig hy med lyster. Välkomna förändringarna med rätt produkter mot vanliga hudbesvär i övergångsåldern.

Torrhet hy och minskad lyster under klimakteriet

Du bara smörjer och smörjer. Torrhet är vanligt i övergångsåldern, eftersom huden inte kan binda fukt på samma sätt som tidigare. När hudens egen produktion av hyaluronsyra minskar kan den behöva lite hjälp för att bevara fuktnivån. Hjälp på traven får den bäst av en kräm eller annan produkt som innehåller just hyaluronsyra – som bonus ger det även ökad lyster. Kapsla gärna in fukten i huden med hjälp av en ansiktsolja.

Rynkor och slapphet

Kanske är det så att din ansiktskontur har blivit lite mjukare. Eller att huden känns tunnare och fina linjer blivit mer framträdande. Det är helt naturligt. I klimakteriet förändras hormonnivåerna i kroppen och då tar det lite längre tid för hudcellerna att förnya sig. Även produktionen av kollagen, hudens egen ”stoppning”, förändras. Men om du vill ha något som ökar cellförnyelsen och produktionen av kollagen kan du hålla utkik efter produkter med A-vitamin, retinol och peptider.  

 

Förstorade porer

I övergångsåldern är det vanligt att uppleva att porerna blir större. Det beror på att hudens elasticitet förändras och att huden blir lite mer utdragen. I stora porer kan det lätt samlas smuts och talg. Ett serum som innehåller niacinamid har en sammandragande effekt på porerna.

Känns det bra är det bra

Bland produkter och ingredienslistor kan det ibland vara lätt att tappa bort kärnan i hudvård. Att en hud som känns bra, även ser bra ut. Åldras med stolthet.

 

5 produkttips för mogen hy:

 

Apolosophy Pro-Age Rosé Cleansing Lotion

Mild och skonsam rengöringslotion. Berikad med vårdande oljor och hyaluronsyra.

 

Dermaceutic Regen Ceutic
Ansiktskräm för uttorkad hy. Innehåller mjukgörande sheasmör och återfuktande hyaluronsyra.

 

Vichy Neovadiol Meno 5 BI Serum

Ansiktsserum som ger intensiv näring och reducerar pigmentförändringar i övergångsåldern.

 

Vichy Neovadiol Platinium Rose Nattkräm 

Nattkräm speciellt utformad efter hudens behov i klimakteriet. Tillför extra mycket näring, fukt och lyster.

 

It’S SKIN Collagen Nutrition Sheet Mask 

Stärkande och lugnande kollagen-mask som återställer hudens naturliga fuktbalans.


Taggar: klimakteriet , ansiktsvård , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.