Torr och stram hud? Testa duscholja!

Låt inte vintern få greppet om din hud. Byt ut den vanliga tvålen mot en mjukgörande bad- och duscholja som gör underverk för din hud.

Stramar, kliar och flagar din hud? Tyvärr är vi nog ganska många just nu som skulle svara ja på den frågan. Under årets kallare månader är det inte ovanligt att huden närmast krackelerar och skriker efter fukt. När luften är torrare och vi hela tiden temperaturväxlar mellan inne- och utemiljöer utsätter vi huden för extra hård påfrestning. Bad- och duscholjor finns i en mängd olika varianter och är ett effektivt redskap för dig som lider av mycket torr hud.

Bad- och duscholjor är ofta rika på vårdande vegetabiliska oljor som erbjuder skonsam rengöring samtidigt som de verkar mjukgörande och återfuktande. Perfekta att använda både i badet och i duschen. Jojoba- och arganolja är exempel på två populära och välgörande vegetabiliska oljor som lämnar huden mjuk och len. Och det bästa med badoljor är att de kan användas på mer än ett sätt:

Unna dig ett härligt bad med badolja

Genom att addera ett par droppar välgörande badolja i ett varmt och härligt spabad ger du din hud vad den behöver. Samtidigt får du chansen att varva ner och njuta av lugnet en stund. Med bara några droppar olja i badet återfettar du huden på ett behagligt sätt, samtidigt som du slipper smörja in dig efteråt.

Fler smarta användningsområden för badolja

  • Droppa några droppar badolja i ett varmt bad för oemotståndligt mjuk och len hud.
  • Är du riktigt torr? Smörj in din handdukstorkade hud med en väldoftande badolja efter duschen för effektiv återfuktning.
  • Badolja kan även hjälpa till att lugna ner yvigt och frissigt hår. Addera några droppar i handflatan och fördela jämnt i håret. Undvik hårbottnen då det lätt kan tynga ner.
  • Slut på massageolja? Ta badoljan istället, fungerar lika bra.

Byt ut duschtvålen mot duscholja

Varje gång vi duschar försvinner hudens naturliga fett, både på grund av det varma vattnet men även genom vår ivriga användning av uttorkande tvålar. Lider du av torr hud är en rekommendation att byta ut tvålen mot en mildare duscholja. Många duscholjor kan även användas direkt på torr hud och fungerar då även som ett prima alternativ till vanlig body lotion.

 

Unna dig en mjukgörande duscholja


Taggar: torr hud , torr hy , huden , kroppsvård , vinter

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.