
Helgens godaste saffransscones
Krydda sconesfrukosten med saffran! Scones är perfekt en skön helgmorgon – kanske som julfrukost – och enkelt att röra ihop. På en timme har du fixat ljumma och nybakta bröd på frukostbordet.
Ingredienser
100 g smör
1 msk flytande honung eller strösocker
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 250°C.
Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.
Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.
Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.
Recept från ICA.se
Taggar: recept , saffran , jul