Så funkar delbetalning

Det går bra att dela upp betalningen av de produkter du köper hos oss, oavsett om du handlar på våra vanliga apotek eller om du handlar här på apotekhjartat.se eller via vår app.

Online

För det fall du väljer delbetalning när du handlar hos oss online gäller Klarnas villkor för delbetalning.

Läs mer om delbetalning på webbplatsen i våra Köpvillkor


På apotek

För köp på vanliga apotek erbjuder Apotek Hjärtat delbetalningslösning, Apotekskonto, via PayEx Sverige AB.

Apotekskonto kan användas för köp av valfria varor, inkl. recept och du kan välja mellan två olika kreditgränser vid ansökan. Den ena kreditgränsen är satt till taket på högkostnadsskyddet 2 600 kronor*per år. Den andra kreditgränsen är på 4 000 kronor per år för att möjliggöra köp av annat än receptvaror. 

Om du redan har ett PayEx-konto genom annan apotekskedja (ej Apoteket AB) kan du använda detta konto även på Apotek Hjärtat.

 

Ansökan

Kom in till ditt Apotek Hjärtat så hjälper vi dig att ansöka om delbetalning. För att ansöka måste du uppvisa legitimation. Apoteket registrerar din kreditansökan elektroniskt och en kreditprövning görs. Du får också en kopia på avtalet. Om krediten beviljas kan du göra inköp direkt.

Om någon annan person ska ansöka om kredit åt dig måste denna person ha en fullmakt från dig och ha med sig både sin egen och din legitimation. Samma fullmakt använder du också om du vill att någon annan ska kunna köpa läkemedel åt dig på delbetalning.

Du kan också ansöka om ett konto på PayEx hemsida genom säker identifiering och signering med Mobilt BankID. Länk till PayEx 

 

Betalsätt

Man kan välja att göra sin betalning via faktura, e-faktura eller autogiro. För samtliga alternativ tillkommer aviavgift.

På din avi framgår alltid vilket som är det lägsta beloppet att betala men du kan själv välja att betala mer av din skuld.

 

Blanketter

På företaget PayEx webbplats kan du hämta följande blanketter som är kopplade till ansökan om delbetalning på apotek

Till blanketterna: Länk


Ansökan: Ansökan om kontokredit

Allmänna villkor: Beskriver vilka förutsättningar som gäller för krediten.

Autogiro: Medgivande för att koppla delbetalningskonto till autogiro.

Fullmakt: Om du vill att någon annan ska kunna använda din delbetalning för att köpa receptläkemedel till dig.

Fullmakt vårdenhet: Om du vill att personal vid till exempel hemtjänst, hemsjukvård eller vårdboende ska kunna använda din delbetalning för att köpa receptläkemedel till dig.

 

(*Beloppet baseras på prisbasbeloppet för 2023.) 

 

Behöver du hjälp?

Går ditt läkemedel inte att beställa eller har du ett särskilt önskemål? Kontakta oss så hjälper vi dig. Våra farmaceuter svarar också på frågor om dina läkemedel. 

Ring oss på 0771-405 405
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.